De Woonverzekering van Zelf.nl is geen opstalverzekering en toch ook weer wel

WoonverzekeringDit is een fijne, verwarrende titel, geheel gelijk aan onze woonverzekering. Want die blijkt voor veel mensen ook verwarrend te zijn. Die denken dat als ze onze woonverzekering afsluiten, hun huis aan de buitenkant ook meteen verzekerd is, en dat is niet zo. Daarvoor is er een opstalverzekering, die ook weer een onderdeel is van onze woonverzekering. Nog steeds verwarrend? Begrijpelijk. We leggen het uit.

Woonverzekering bestaat uit twee verschillende verzekeringen

Onze woonverzekering bestaat uit een en een opstalverzekering. Beiden zijn twee compleet verschillende verzekeringen, maar die toch enigszins met elkaar te maken hebben. Hoewel we geen pakketkortingen hebben voor compleet verschillende verzekeringen, hebben wij deze twee verzekering wel onder één naam (en dus pakket) ondergebracht. Gewoon voor het gemak en omdat ze goed samengaan: de opstalverzekering voor het huis zelf, de voor hetgeen dat in het huis staat. Als u bij ons een woonverzekering afsluit, kunt u kiezen of u alleen een inboedel- of opstalverzekering wilt of een combinatie van die twee. Sluit u beide verzekering tegelijk af, dan krijgt u 15% korting.

Wat is een ?

Een verzekert u tegen de financiële gevolgen van schade aan uw huisraad, de inboedel. Met uw huisraad wordt niet alleen uw meubelen bedoeld, maar ook elektrische apparaten als televisies, magnetrons, afzuigkappen, et cetera. Ook de spullen van een inbouwkeuken of een badkamer, ofwel de spullen die ‘vastgeklonken’ aan uw huis zijn worden verzekerd met een . Ten slotte worden ook zaken om het huis verzekerd. Denk hierbij aan tuinmeubilair, satellietschotels, zonwering of wasgoed. Met schade wordt simpelweg beschadiging bedoeld (als in: “het is stuk door een ongelukje”), of diefstal. Onze verzekert u huisraad tot een bedrag van 125 duizend euro.

En wat is dan een opstalverzekering?

Dit is een wat minder bekende verzekering, maar iedereen met een koophuis krijgt er mee te maken. Als u een hypotheek afsluit, dan verplicht een bank u bijna altijd tot het afsluiten van een opstalverzekering. Deze verzekert het (deels) herbouwen van uw huis als deze (deels) vernietigd wordt door brand, een tornado, Godzilla of buitenaardse wezens. Met een opstalverzekering bent u dus gedekt voor schade aan uw huis zelf.

Woonverzekering op uw advies steeds minder vaak genoemd (gewoon inboedel- en opstalverzekering

Omdat we nou al een paar keer te horen kregen dat de benaming woonverzekering niet helemaal duidelijk is, hebben we ervoor gekozen om deze naam steeds minder te gebruiken. Het gevolg is dat we nu bijna overal spreken van een en een opstalverzekering. Duidelijk(er) voor iedereen.

You may also like...

1 Response

  1. G. van Diejen zegt:

    Onder de kop: Woonverzekering bestaat uit twee verschillende verzekeringen
    Staat de volgende zin: Onze woonverzekering bestaat uit een en een opstalverzekering. In deze zin bent u iets vergeten denk ik.