Snowboard

De Zelf (Après-)Ski Tips

Skiën is prachtig. Snowboarden is awesome. Maar, who are we kiddin’…Het gaat toch om die après-ski? Of niet dan?

Ok, daar zijn de meningen misschien over verdeeld. Maar het is zeker wel een belangrijke factor van de wintersportvakantie! En ik hoor je al denken: in welke van de wintersportbestemmingen moet ik dan zijn? Waar gaat het dak eraf?

Geen nood! We hebben voor jou de beste après-ski plaatsen op een rijtje gezet.

Oostenrijk is een duidelijke koploper als het gaat om gezelligheid en de feesten na de ski-uren, gevolgd door Frankrijk. Het zit de jodelaars blijkbaar in het bloed. Après-ski  is van huis uit hossen op foute muziek. Dat vind je over het algemeen bijna overal wel. Maar tegenwoordig gaat het om die ‘next level’. Er worden ook heuse raves en concerten gegeven in de sneeuw… Voor ieder wat wils dus. Hier onze top 3.

1. Ischgl

Ischgl, ook wel het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd. Naast veel après-ski mogelijkheden in het dorp, worden er ieder jaar aan het begin én eind van het skiseizoen liveconcerten georganiseerd met wereldartiesten.
Ben je in voor een schnaps? Dan kan je ’s middags bij de Schatzi Bar, de Kuhstall en de Trofana Alm beginnen. Mag het feest ’s avonds nog wel even doorgaan? Diverse serieuze nachtclubs, waaronder de Pacha, bieden je de mogelijkheid om aan je serieuze moves te werken. Denk aan dance, house en techno.

2. Val Thorens

‘ValTho’ voor intimi. Samen met Val d’Isere de spot in Frankrijk. Het hele seizoen is men daar actief. Dansen in het zonnetje doe je bij 360 Bar, op (deep)house en techno. Op het outdoor-partyterras bij La Folie Douce staan ook DJ’s om je warm te draaien. Le Monde is ’s winters dé plek om je Nederlandstalige zangaspiraties op te pakken. Nummers van André Hazes & Co passeren daar veelvuldig de revue. De bediening spreekt er Nederlands, dus geen geklooi bij het bestellen van je pul. Alsof dat een ingewikkelde bestelling is. Maar toch, handig.
Le Malaysia, één van de grootste clubs van de Alpen, is de plek waar ieder skiseizoen verschillende internationale DJ’s platen draaien. Val Thorens organiseert jaarlijks Dutchweek. En daarom zijn veel Nederlanders tijdens Dutchweek al jaren kind aan huis.

3. Kirchberg (Tirol)

Hier zit je goed voor de traditionele après-ski. Vanaf een uur of 4 gaan de ski’s uit en barst het feest los. In bars als de London Pub en de oer-Hollandse Eisbar is het iedere avond party machen, tot een uur of twaalf. Maar we willen uiteraard nog door. Discotheek Der Tiroler is dan een geweldige optie. Het is in Kirchberg ’s morgens lekker rustig op de pistes, omdat veel feestvierders hun roes uitslapen.

De kater komt later!

Goed, allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar de kater komt later, en ook zonde als je bijna niets hebt gezien van het gebied. Bovendien moet je goed herstellen voor de volgende dosis feest die eraan komt. Je roes uitslapen helpt, maar er is meer dat helpt. Hier onze katerdodende guide:

1) Voor het feestje: Eet goed voordat je gaat drinken.
2) Tijdens het feestje: Drink voldoende water tussendoor en wissel niet van drankje.
3) Voordat je gaat slapen: Drink nog meer water. Neem ibuprofen om hoofdpijn te voorkomen. Ibuprofen voorkomt namelijk niet alleen dat je pijn voelt, maar ook dat de aderen in je hoofd uit gaan zetten. En dit is nou net een van de hoofdoorzaken van hoofdpijn door een kater. De combinatie van alcohol en paracetamol kan leiden tot leverbeschadiging.
4) Nadat je wakker bent geworden: Drink vruchtensap en eet fruit. Ontbijt goed en ga zo snel mogelijk de piste op! Transpireren helpt goed om je lichaam weer in een betere conditie te krijgen als je een flinke kater hebt.

Ok, party machers, au revoir en laat ons even weten hoe het was!

En denk natuurlijk ook aan je reisverzekering, inclusief wintersportdekking!

 

 

 

You may also like...