masker

De Zelf Vluchttips

Vliegen naar je vakantiebestemming is een aparte tak van sport. En als je naar de andere kant van de wereld reist, ben je soms wel meer dan 24 uur onderweg. Best wel handig dus om je een beetje voor te bereiden. Wij van Zelf hebben wat tips voor je samengesteld, om die vlucht zo ‘smooth’ mogelijk te maken. Want je wilt gewoon zo relaxed en zo uitgerust mogelijk aankomen, toch?

1) Check vooraf online in
Bij de meeste vluchten kun je vanaf 24 uur van tevoren al inchecken via internet. Twee voordelen: je kiest zelf je plek (denk beenruimte, raam of geen raam, wel of niet bij de keuken, etc.) én je hoeft alleen nog je bagage te droppen op het vliegveld in plaats van in die lange incheckrij te staan.

2) Koptelefoon en oordopjes
Een koptelefoon met ruisonderdrukking is niet goedkoop, maar wel een slimme koop. Door de ruisonderdrukking kun je muziek luisteren en films kijken zonder het irritante geluid van ’t vliegtuig. Oordopjes zijn ook handig. Tegenwoordig zijn er ook modellen die helpen tegen de druk bij opstijgen en landen.

3) Slapen
De kans op een stijve nek na wat knikkebollen in je vliegtuigstoel is aanwezig. Neem daarom een (nek)kussentje mee in het vliegtuig. Vergeet ook geen oogmasker mee te nemen. Als jij wil gaan slapen en het is nog licht, kan dat je zeker helpen. Ook de juiste stoelkeuze helpt bij het in slaap komen, want bijv. bij een ‘windowseat’ kan je tegen het vliegtuig aan leunen. Als je naar het westen vliegt, dan is het prettig om laat in de avond te arriveren in verband met een jetlag. Bij aankomst kun je meteen gaan slapen en de volgende ochtend uitgerust opstaan. Vlieg je naar Azië, het oosten dus, dan is het wat lastiger om je ritme aan te passen omdat je ‘tegen de klok in’ vliegt.

4) Laad alles op

Zorg ervoor dat al je apparaten opgeladen zijn. Zo kan je lekker films kijken op je laptop. Je kunt ook een powerbank meenemen voor extra stroom, let wel bij de aanschaf op het aantal mAh: hoe meer mAh, hoe meer je ermee kunt laden. Bij sommige vliegmaatschappijen zijn er USB-laders beschikbaar in het vliegtuig.

5) Reisoutfit
Zorg dat je een relaxte outfit aan hebt. Een lekkere chillbroek is ideaal. Het kan soms koud worden in het vliegtuig. Wat extra lagen zijn dan welkom, evenals een dekentje. Vaak krijg je deze aanboden bij lange vluchten. Mocht je van koud naar warm vliegen, zorg dan dat je wat lagen uit kan doen bij aankomst.

6) Blijf bewegen
Lang stilzitten is niet goed voor de bloedsomloop, dus kom tijdens je vlucht ook af en toe in beweging. Maak een wandelingetje door het vliegtuig, en neem een extra plaspauze.

7) Eten & Drinken
Check van tevoren hoe het zit met de maaltijd(en) tijdens de vlucht. Is het inbegrepen of niet? Of moet je cash betalen op de vlucht voor versnaperingen? Hebben ze wel te eten wat jij lust of mag hebben? Handig om rekening mee te houden.

You may also like...