Dekking autoverzekering en de leeftijd van uw auto

Als u een nieuwe auto heeft gekocht, kiest u dan voor een All-Risk autoverzekering of alleen een WA-verzekering? En wat nou als u een auto koopt die al zes jaar oud is? Wat doet u dan? Dat zijn vragen die bij iedereen naar boven borrelen wanneer men een autoverzekering wilt afsluiten. Wanneer kiest u voor welke dekking? Om die keus enigszins makkelijker te maken geven wij u een overzicht wat anderen doen. Dat is immers een goede graadmeter of u een redelijke keus heeft gemaakt.

WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco, wat zijn dat eigenlijk voor dekkingen?
Een WA-verzekering is de verplichte basisverzekering. Een WA + Beperkt Casco (WA Extra) dekt ook schade aan uw eigen auto. Tenslotte is een WA + Volledig Casco (All Risks) de meest uitgebreide variant. Wilt u daar meer over weten? Lees dan WA, WA-plus, all-risk, wat zijn dat voor dekkingen?

Wanneer een WA, Beperkt Casco of Volledig Casco?
In de onderstaande grafiek ziet u horizontaal het bouwjaar van de verzekerde auto’s. Verticaal staat het percentage. In de balken ziet u de verdeling tussen WA, WA-Plus en All-Risk.

In het paars ziet u het percentage van onze klanten dat gekozen heeft voor een All-Risk autoverzekering. Zoals we een kunnen verwachten kiezen mensen met een nieuwe auto uit 2011 bijna allemaal voor een All-Risk verzekering. Mensen met een auto uit 1995 doen dat bijna niet. Tot zover geen verrassingen. Wat wel verrassend is, is het grote aantal mensen dat kiest voor een All-Risk-autoverzekering, terwijl het bouwjaar van hun auto al weer een tijdje achter ons ligt. Zo kiest ruim dertig procent van de mensen met een tien jaar oude auto voor een All-Risk-dekking.

Wat kiest u? Bereken uw premie.
U kunt de verschillen tussen de verschillende dekkingen eenvoudig vrijblijvend berekenen op onze pagina Premie Autoverzekering.

You may also like...