Dekt uw inboedelverzekering hagelschade?

Wanneer hagelstenen zo groot als eieren een vernietigende uitwerking hebben op uw serredak, weet u dat het tijd wordt om de verzekeringspapieren in te kijken. Wordt hagelschade gedekt door uw verzekering? Welke verzekeringen zijn hier van toepassing op? Wat moet u verder doen bij hagelschade?

Hagel kan een gevaarlijk weertype zijn. In ons land hebben we zo’n vijf keer per jaar te maken met hagelstenen die een diameter hebben van meer dan twee centimeter. Het is echter ook voorgekomen dat er hagelstenen naar beneden kwamen zetten die zo’n zes tot tien centimeter maten. Stelt u zich eens voor wat dat met uw geglazuurde pannendak doet.

Uw en opstalverzekering
Deze twee verzekeringen zijn van belang als u schade heeft door hagel. Een inboedelverzekering is bedoeld voor schade aan uw huisraad. Dan hebben we het over meubels, elektrische apparaten, maar ook over zonnecollectoren of schotelantennes. Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan het bouwwerk (uw huis) dekt. Een aanvullende glasverzekering dekt schade aan… u raadt het al, glas.

Hagelschade gedekt?
Over het algemeen ontstaat hagelschade aan glas en aan inboedel. Het komt niet vaak voor dat er schade ontstaat aan muren, daken etc. Bij glas is de oorzaak duidelijk: een hagelsteen komt met een rotvaart naar beneden en gaat dwars door de glazen ruit. Uw ruit is stuk door hagel. Uw glasverzekering dekt de schade.

Schade aan uw inboedel is ook gedekt. Als bijvoorbeeld uw schotelantenne door de hagelstenen is veranderd in een poffertjespan, bent u bij Zelf.nl goed verzekerd. Ook schade door smeltwater van hagelstenen wordt keurig netjes gedekt. Bedenk echter wel dat alleen schade die ontstaan is door directe neerslag wordt gedekt.

Meer weten?
Bereken uw inboedelverzekering. Lees meer over de dekking van de inboedelverzekering of opstalverzekering. Nog meer weten? Bel ons dan even op 072- 5180160.

Consumentenbond vindt de woonverzekering van Zelf.nl de Beste Koop!
In de Consumentengids van april / mei 2011 is de Zelf.nl Woonverzekering tot de Beste Koop uitgeroepen. En daar zijn we trots op. De Consumentenbond geeft een verzekering de titel ‘Beste Koop’ als die de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

You may also like...