foto-Victor

Volg Oranje vanavond zonder de tv aan te zetten

Ok, vanavond kan je Turkije–Nederland gewoon op televisie zien. Maar er worden tegenwoordig zo veel wedstrijden gespeeld, dat het als liefhebber bijna niet te doen is om alles te volgen. Voor mij als voetbalfanaat een herkenbaar probleem. Maar 2013 zou 2013 niet zijn, als er niet een hoop handige apps en websites bestaan die mij helpen op de hoogte te blijven.

Kreeg ik een appje of scoorde Ajax de winnende?

Als je liever geen vierkante ogen krijgt, is het onmogelijk om al het voetbal live te zien. Maar dat wil niet zeggen dat je niet constant op de hoogte kan blijven van de wedstrijden die gespeeld worden:

Live Score Addicts

lsa

Mijn vriend Bas tipte een tijd terug Live Score Addicts en ik moet zeggen: het is een briljante app. En nog gratis ook. Ik gebruik hem heel veel. Het biedt je realtime updates (goals, kaarten en statistieken) van alle wedstrijden in Europa en daarbuiten. Daarnaast kan je vrijwel direct de beelden van de goals zien.

Voorpret en nagenieten

Voetbal is meer dan slechts een wedstrijd van 90 minuten. Het biedt gespreksstof en kan zelfs tot ruzies leiden over wie nou toch linksback moet staan bij Oranje. Als je ook dol bent op voor- en nabeschouwen kan je op deze plekken je hart ophalen:

Four Four Two

Schermafbeelding 2013-10-10 om 14.46.12

Voetbal gaat dan misschien (nog) niet zo ver als honkbal qua statistieken (zie: Moneyball), er valt toch nog genoeg rond te neuzen in de cijfers. Four Four Two is hier een goed voorbeeld van: Een topsite met onwijs uitgebreide stats en mooie achtergronden. Enige minpuntje: ze hebben alleen de grotere competities, dus geen statistieken van de Eredivisie. Die vind je dan gelukkig weer op de site van Soccerway.

Ourmatch.net

Na de wedstrijd nog even die goal terugzien? Die mooie actie of die splijtende pass? Grote kans dat de wedstrijd in samenvatting op Ourmatch.net staat. De grootste competities worden gevolgd en de wedstrijden staan er meestal een dag later al op. Ik vind het fijn om me in een verloren half uurtje volledig bij te kijken op voetbalgebied!

Youtube/HeilRJ03

Dit heeft niet zoveel met voor- of nabeschouwen te maken. Dit is puur genieten. HeilRJ stopt ontzettend veel energie in het knippen en plakken van ontzettend mooie video’s van met name Barcelona. En dan vooral Ronaldinho en Messi (niet de minsten om naar te kijken). Achtentwintig minuten Lionel Messi: hij gaat bij mij vaak in de herhaling!

Catenaccio

En als je na de wedstrijd echt de diepte in wil, zal de site Catenaccio.nl je wel bevallen. Zoals ze zelf al zeggen vind je op deze site ‘vlijmscherpe achtergronden’ en tactische analyses van de laatst gespeelde wedstrijden. Voor de echte liefhebber.

Maar het mooiste blijft natuurlijk voetbal in het echt. Zo ga ik met mijn zoontje elke maandagochtend om 11 uur bij de training van AZ kijken. Op de fiets, bal mee. Dan kunnen we tijdens de training ongestoord lekker een balletje trappen op het grote open terrein tussen stadion en trainingsveld. En als we dan even pauzeren op de tribune van het trainingsveld drinken we ons meegebrachte appelsap en kijken we naar de training. Mooi man!

You may also like...

2 Responses

  1. Daan Reijnders zegt:

    Zelfs voor iemand die ‘de ballen verstand’ heeft van voetbal leuk om te lezen! Als dit soort Apps bestaan kan VI zeker wel van de buis?

  2. Victor zegt:

    Thnx Daan! VI hoeft nog niet van de buis maar is wel een stuk minder leuk zonder de voetbalbeelden. Die mogen ze van Fox niet meer gebruiken. En na acht minuten staan we gewoon al met 0-1 voor! En die van van Persie wordt net afgekeurd! 🙁