Dierenleed in kaart

Voor het twaalfde jaar presenteert Stichting Dierenhulp de lijst met landen waar dierenleed veelvuldig voorkomt. Een lijst die tot stand komt door mediaberichten, meldingen van dierenartsen, collega-organisatie, eigen waarneming en toeristen.

Een gelukkige hond en kat

Nederland gestegen in de lijst

De lijst geeft nooit exact alles weer, maar is wel representatief en geeft een beeld. Nederland steeg ten opzichte van 2008 maar liefst 3 plekken. Een belangrijke reden hiervoor was het afmaken van ruim 500.000 dieren die in de bio-industrie zaten en voor dierproeven gebruikt werden. Hieronder bevonden zich honden, katten, paarden, apen. Maar ook de wantoestanden in kinderboerderijen, een Dierenambulance in Hengelo die ether gebruikte voor inslapen van dieren, varkens die levend weggegooid waren en meldingen over seks met dieren.

Andere landen

Ook de Nederlandse Antillen scoren hoog. Veel toeristen melden de erbarmelijke toestanden van dieren op de eilanden. Cijfers over afmaken van ruim 7.000 dieren doen er ook geen goed aan. er zijn vuilnisbelten vol met afgespoten dieren. Bulgarije steeg maar liefst 10 plaatsen, terwijl de grootste stijger Amerika was op plaats 14. De vele televisieseries over dierenmishandeling en –verwaarlozing hebben hieraan bijgedragen. Frankrijk was de grootste daler. Het land zakte acht plaatsen naar nummer 27, onder meer door het verbieden van stierenvechten op een aantal locaties.

De top 10

De top tien van de dierenleedranglijst ziet er als volgt uit:
1. Griekenland
2. Spanje
3. Nederlandse Antillen
4. China
5. Venezuela
6. Nederland
7. Turkije
8. Roemenië
9. Portugal
10. Mexico

Nieuwe binnenkomers

De hoogste nieuwe binnenkomer was Nepal, die op plek 20 belandde vanwege het afslachten van honderdduizenden dieren tijdens het Gadhimafestival, uit naam van het geloof. Andere nieuwe landen waren Japan ( 26) door de jacht op walvissen en het afslachten van haaien, enkel om de vinnen, Aruba (29) vanwege de zwerfdierenproblematiek, Suriname (30), Groot-Britannië (37), Canada (38), Cyprus (40), Denemarken (42), IJsland (44), Maleisië (46), Rusland (47), Georgië (49) en Colombia (50).

Kijk voor de volledige lijst op de site van de Stichting Dierenhulp. Lees ook het bericht op de site van de Sophia Vereeniging.

Het belang van een huisdierverzekering

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

You may also like...

1 Response

  1. 28-04-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Proteq Dier & Zorg. Proteq Dier & Zorg heeft gezegd: Dierenleed in kaart http://tinyurl.com/3xcwr6g […]