Diesel en LPG-rijders hebben 50% grotere kans op schade

Dieselrijders meer schade dan benzinerijdersRijd je diesel of LPG? Dan heb je een veel grotere kans op ongelukken dan wanneer jouw auto op benzine rijdt. Dat blijkt uit onderzoek naar claims op onze autoverzekering.

Schade aan anderen

Het gaat dan met name om schade die aan anderen wordt toegebracht en wordt geclaimd op de verplichte WA-verzekering. De hoogte van de schade is niet in het onderzoek meegenomen. Het gaat hier puur om de kans dat een auto betrokken raakt bij een ongeluk en op die manier schade aan anderen toebrengt.

Diesel en LPG-rijders zijn vaker op de weg te vinden

Over het algemeen zijn mensen die in een auto rijden op diesel of LPG vaker op de weg te vinden. Daardoor lopen zij een grotere kans op schade. Het is immers zo dat hoe vaker men zich blootstelt aan de risico’s die wij nou eenmaal lopen in de auto, hoe groter de kans is dat een dergelijk risico werkelijkheid wordt. Toch is dat niet de enige reden.

Gewicht van de auto speelt ook een belangrijke rol

Een LPG-installatie zorgt ervoor dat een auto zwaarder wordt. Een LPG-tank van 60 liter, levert al gauw een slordige 50 kilo extra gewicht op. Dat lijkt weinig, maar dat beetje gewicht in combinatie met de snelheid van de auto, vergroot ook de kans op schade. Bij een aanrijding komen er meer krachten vrij en is de schade ook veel groter.

Ook merken we dat dieselauto’s vaak zwaarder zijn dan hun benzine-evenknie. Ook daarvoor geldt dat gewicht een belangrijke rol speelt bij de kans op schade. Vooral de ongelukjes op de parkeerplaats, waarbij men elkaar doorgaans slechts zachtjes aantikt, zorgen dan voor een grotere kans op schade aan anderen.

You may also like...