Gaypride05-08

Dit is de Zelf Pride filmlijst

Morgen is het zo ver; dan is de jaarlijkse Canal Parade langs de grachten van Amsterdam. Deze feestelijke viering van LHBTQ-emancipatie kan gelukkig al 20 jaar plaatsvinden. Maar waar komt die emancipatie eigenlijk vandaan, dat vertellen verschillende film- en televisiemakers. Wij zochten de films en series uit die je gezien moet hebben!

Brokeback Mountain

Het verhaal gaat over twee cowboys die een dubbel leven leiden in het Wyoming van de jaren 60. Een klassieker die je niet gemist mag hebben.

Moonlight

Deze Oscar-winnende drama-film die zich afspeelt in het Miami van de jaren 90 en 2000. Op een pakkende wijze wordt het leven van de hoofdpersoon Chiron in 3 delen verteld. Een verhaal dat veel impact heeft gehad en onverwacht een groot succes was.

The Wizard of Ozz,

Mocht je deze film nog niet hebben gezien maar meer willen weten over homo-emancipatie, dan is dit een must-see. Deze film moet je niet kijken om de inhoud van het verhaal maar de flamboyante stijl en cultuur die erin is verwerkt.

Pride

Een groep holebi’s zamelde tijdens de Britse mijnstaking in 1984 geld in voor de getroffen gezinnen. Ook hier komt de emanicaptie van minderheden mooi naar voren.

Milk

Het leven van de openlijk homoseksuele Harvey Milk gaat niet over rozen in het America van de jaren 70. Een mooie autobiografische vertelling over iemand die in Amerika het voortouw nam.

Voor de serie kijkers hebben we twee mooie series gevonden die je lekker kunt ‘binge’-watchen op Netflix.

OTNB – Orange is The New Black

De biseksuele hoofdrolspeelster Piper Charman wordt veroordeel tot 15 maanden gevangenis. Wat ze meemaakt en  hoe zij zich aan de cultuur weet aan te passen zie je in deze comedy drama-serie terug.

The L Word

Deze serie volgt het leven van een groep lesbiennes. Het volledige leven van de groep wordt prachtig en meeslepen in beeld gebrahct. Gewoon aan beginnen want het is een aanrader!

 

Dus wat doe jij vanavond? Inderdaad, Netflix & Chill!

You may also like...