Waar is mijn bagage?

Het is een van de grootste reisnachtmerries: het kwijtraken van uw bagage… Waardevolle spullen die u op reis verliest zijn vaak niet meer terug te vinden. Gelukkig kunt u uw spullen ook goed verzekeren wanneer u op reis gaat.

Uw reguliere schadeverzekering is niet van toepassing op zakenreizen en/of bezoek aan familie of vrienden in het buitenland. Hiervoor is dus een reisverzekering nodig. En vooral als u naar het buitenland gaat heeft u de reisverzekering ook nodig om daar medische kosten te kunnen dekken die uw ziektekostenverzekering niet dekt.

Waar is uw bagage gebleven?

Hulp

Naast het dekken van financiële schade biedt een reisverzekering ook 24-uurshulp per telefoon. Vooral in het buitenland is dat erg prettig. U spreekt de taal wellicht niet en weet niet tot wie u zich moet wenden. Met een reisverzekering gaat u gerust op reis.

Welke dekking heeft u nodig?

Welke zaken zijn er verzekerd wanneer u een reisverzekering heeft afgesloten? Het gaat om de kosten die door onvoorziene omstandigheden ontstaan, zoals:

  • schade aan of verliezen van bagage en documenten;
  • geneeskundige kosten;
  • ongevallendekking;
  • sos-kosten (bijvoorbeeld langer verblijf, kosten van reddingsacties).

Wat voor reizen maakt u?

Waar u goed op moet letten, is dat de dekking aansluit op de activiteiten die u van plan bent te gaan doen en de bestemming waar u naartoe gaat. Bedenk van tevoren dus wat voor soort reizen u maakt. Ook de reisduur kan van belang zijn voor de dekking. Aanvullende dekkingen kunt u afsluiten voor bijvoorbeeld wintersport, geld en annulering. Kinderen zijn bijna altijd gratis meeverzekerd. Hou er wel rekening mee dat de dekking pas ingaat wanneer u of uw bagage de woning verlaat. Uw reisverzekering geldt dus niet wanneer de koffers nog in uw hal of garage staan. Dit is gedekt op uw inboedelverzekering.

Doorlopend of eenmalig verzekerd?

U kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen voor een kortlopende of langlopende polis. In de meeste gevallen is het voordeliger om voor een doorlopende verzekering te kiezen. Dit omdat de premie vaak erg laag is, zeker in verhouding met een kortlopende verzekering. Bovendien hoeft u dan nooit meer na te denken of u verzekerd bent.

Gaat u met de auto op reis? Dan is het handig om ook Pechhulp te verzekeren. Dit kan als aanvullende dekking of bij aanbieders als bijvoorbeeld Route Mobiel.

UPDATE:
Deze aanbieding geldt inmiddels niet meer. Wij verlenen geen 50 % korting meer op een pechhulppolis bij Route Mobiel als u een Zelf.nl autopolis sluit.

You may also like...