Bron foto: Studio 100

Drie redenen om wakker te blijven bij K3’s nieuwe film

Honderden voorjaarsvakantievierende vaders brengen deze week een bezoek aan de bioscoop voor K3 Dierenhotel, de nieuwe film van K3. Om deze meidenvaders een hart onder de riem te steken zet ik kort op een rij wat deze film naast Karen, Kristel en Josje te bieden heeft.

Been there, done that

Bijna 10 jaar geleden zag ik de allereerste film van de meidenpopgroep. Mijn dochters, toen nog 3 en 6 jaar oud, vonden alles van K3 prachtig. Dus ook de film K3 en het magische medaillon. Dat hun vader een aanzienlijk deel van de film in halfslaap had doorgebracht vonden ze teleurstellend. In slaap vallen bij de nieuwste K3-film is een stuk moeilijker. Ik leg je uit waarom.

1 IMDB vindt hem ok

Op de website van de International Movie Database krijgt de Belgisch-Nederlandse productie vandaag een 5,6. Niet heel hoog maar er zijn ook nog maar een handvol beoordelingen ingevuld. Van de 5 K3-films die tussen 2004 en 2014 zijn gemaakt, scoorde Bengeltjes uit 2012 met een 6,5 het hoogste. De slechtste beoordeling kreeg, niet verrassend, K3 en het magische medaillon uit 2004: een 4,4.

2 Gastrol van Philippe Geubels

Het is goed mogelijk dat de naam van deze Belgische standupcomedian niet direct een belletje bij je doet rinkelen. Als ik zeg: De wereld draait door, kaal, bril en nassale stem, zie je de Belg waarschijnlijk wel voor je. De fragmenten in DWDD hebben van Geubels een Bekende Belg gemaakt. Deze maand staat hij zelfs 3 dagen in Carré.

3 Pratende beesten zijn grappig

In K3 dierenhotel zijn de belangrijkste bijrollen voor beesten, pratende beesten. Het is niet de eerste keer dat pratende beesten de show stelen in een speelfilm. Denk aan het met een Oscar bekroonde varkentje Babe en het keurig geklede witte muisje Stuart Little. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden van pratende beesten.

Toch in slaap gevallen? Hier heb je de samenvatting

Kristel (die met het zwarte haar), Karen (rood haar) en Josje (de blonde Nederlandse) brengen toevallig een bezoek aan een dierenhotel. Het luxe asiel van meneer Francois (Albert Verlinde), piccolo Danny (Philippe Geubels) en dierenverzorger Bas (Winston Post) wordt bedreigd door een gemene ondernemer die de plek wil gebruiken om er een winkelcentrum neer te zetten. Onder meer een spugende lama wordt in stelling gebracht om de vijand te verdrijven.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...