Een aansprakelijkheidsverzekering is toch niet echt nodig?

Stel, u woont in een appartement. Dit appartement is van alle gemakken voorzien. Zo ook de luxueuze badkamer met fors duobad erin. Terwijl u baantjes trekt in dit eigen privézwembadje, merkt u niet dat de badafvoer het af laat weten. Gevolg: liters water sijpelen naar beneden. Naar uw onderburen.

Uw onderburen ondervinden schade als gevolg van uw bezit. Zoals u weet, kan water een verwoestende werking hebben. Hierbij kunt u denken aan behang dat van de muur komt krullen, scheurend stucwerk, maar ook schade aan elektrische apparatuur of meubels en tapijt. De kosten van dit soort schade kunnen aardig oplopen. Hiervoor dient nu een aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering is anders dan de bekende WA-verzekering. Een WA-verzekering is de wettelijke verplichte verzekering voor motorvoertuigen, zoals uw auto. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar omdat de kosten hoog kunnen oplopen door schade die veroorzaakt is onder uw verantwoordelijkheid, is een aansprakelijkheidsverzekering broodnodig.

Het mooie aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat de premiekosten hiervan relatief laag zijn. De baten kunnen echter heel hoog zijn. Want stel dat uw badwater genoemde schade heeft veroorzaakt, kunt u die schade zomaar eventjes betalen? De aansprakelijkheidsverzekering van Zelf.nl heeft u al voor € 4,56 voor het hele gezin per maand.

Kijk gewoon even wat de aansprakelijkheidsverzekering van Zelf.nl u oplevert. Uw premie berekenen doet u hier. Even rustig doorlezen? Dat kunt u hier doen.

You may also like...