Een familieweekend in een vakantiehuis annuleren? Alleen uw deel van de schade is verzekerd!

Stel u bent 25 jaar getrouwd. Dat is een mooie gelegenheid om samen met uw naasten uitgebreid te vieren. Dat doet u niet met het afhuren van een achterafzaaltje, maar u besluit het groots aan te pakken met een vakantiehuis ergens in het warme zuiden van Frankrijk. Helaas wordt u net voordat u op vakantie gaat opgenomen in een ziekenhuis. Het gevolg is dat u de vakantie moet annuleren. Met de reisverzekering van Zelf.nl zijn in ieder geval uw kosten (en die van uw partner) gedekt.

Een reisverzekering sluit u alleen voor u, uw partner en inwonende kinderen af

Met uw reisverzekering is alleen uw deel van de huur van het vakantiehuis gedekt. Dat betekent dat het resterende deel door de eventuele reisverzekeringen van uw gasten moet worden gedragen. Gaat u samen met uw partner en negen familieleden in een twaalfpersoonshuis zitten, dan betaalt de reisverzekering van Zelf.nl u 2/11e deel van de reissom terug. Dat betekent dat er een gat overblijft van 9/11e deel. Als uw gasten geen reisverzekering met Annuleringsverzekering hebben afgesloten, blijft u dus zitten met hoge kosten en dat leidt soms tot, op z’n best, teleurgestelde reacties bij ons aan de telefoon.

Dekt uw reisverzekering schade van uw medereizigers?

Nee, de reisverzekering van Zelf.nl dekt alleen uw eigen schade. Als een van uw gasten wordt beroofd of een koffer verliest, dan zal diegene zijn eigen reisverzekering moeten aanspreken. Het is daarom aan te raden dat uw gasten zelf een (kortlopende) reisverzekering afsluiten. In het geval van annulering door uw – hypothetische – ziekenhuisopname, is het voor hen ook handig om hun eigen annuleringsverzekering af te sluiten.

You may also like...