Een gezellig schoothondje wordt ouder dan een opgefokte viervoeter

Een interessant bericht op waarmaarraar.nl. Deze site meldt dat een schoothond langer leeft dan een pitbull. Dit is gebleken uit een onderzoek dat deze maand wordt gepubliceerd in het blad The American Naturalist.

Wat voor hond heeft u?

Sneller opgebrand

Een gezellig schoothondje wordt ouder dan een opgefokte viervoeter. De levensduur is waarschijnlijk een gevolg van het fokken. Door de eeuwen heen zijn veel verschillende hondenrassen ontstaan door fokprogramma’s van de mens. Honden zoals de pitbull, die bedoeld zijn om te vechten, zijn weliswaar sterker en gevaarlijker, maar daardoor ook sneller opgebrand. De poedel is bijvoorbeeld 29% ‘zoeter’ dan de boxer, en haalt daardoor waarschijnlijk vaker de leeftijd van 10 jaar. De onderzoekers hebben bij het vergelijken rekening gehouden met verschillen in grootte, aangezien een flinke hond sowieso sneller dood gaat dan een kleine keffer.

Het belang van een huisdierverzekering

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

You may also like...