Een hond als strandwacht

Dat honden mensen kunnen redden is geen nieuws. Honden worden regelmatig ingezet om mensen onder de sneeuw of het puin vandaan te halen. Ze zijn ook heel goed in het begeleiden van mensen die hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Als je hun hulpvaardigheid met hun zwemkwaliteiten combineert, dan krijgt u: een strandwacht.

Een hond als lifeguard

Bilbo in Engeland

Op dit moment gaat er een filmpje rond over honden in Argentinië die daar als ‘lifeguards’ worden ingezet. In Engeland deed Bilbo dat jaren geleden al. Deze Newfoundlander hielp menselijke reddingswerkers met het vinden van zwemmers in nood. Hij heeft zijn reddingswerkzaamheden drie jaar lang uitgevoerd.

300 honden in Italië

Ook in Italië worden sinds afgelopen zomer 300 honden ingezet als kustwacht. Het gaat hier om Labradors, Newfoundlanders en Golden Retrievers. Zij zijn uitgebreid getraind om samen met hun instructeurs mensen op te sporen en te redden.

Zuinig op uw hond

Uw trouwe viervoeter zal u ook regelmatig te hulp schieten. Daarom is het zo belangrijk dat u hem ook de zorg kunt bieden die hij nodig heeft. Proteq Dier & Zorg is de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw huisdier is verstandig. U hoeft zich dan nooit zorgen te maken over de rekening van de dierenarts. In de maand maart profiteert u van maar liefst 25% korting op uw eerstejaars premie!

Is dit artikel ook leuk voor u?

Welke hond past bij mij?

You may also like...