Stroomtram1

Een leuke voorjaarsvakantie van 0-88 jaar

De voorjaars- aka krokusvakantie is weer begonnen. Deze week is het de beurt aan Midden- en volgende week aan Noord- en Zuid-Nederland. Als je dan toch wat dagen vrij genomen hebt, kun je maar beter iets doen waar het hele gezin plus opa en oma vrolijk van wordt. Daarom vroeg ik mijn collega’s naar de leukste uitstapjes voor 0-88 jaar. Pluk de dag!

Het centrale Midden

De avontuurfabriek

Van biljartvoetbal en fluorgolf tot karten en spijkerbroekhangen. Vanachter je computer kun je bij de Avontuurfabriek een heel dagprogramma samenstellen. Het mooie is, wil je toch even wat extreem zoals karten en zijn je kinderen veel te jong om daaraan mee te doen? Dan verhuren ze hier ook nanny’s zodat jij even helemaal je gang kunt gaan zonder je schuldig te voelen.

Prijs: activiteiten vanaf € 5,95 per persoon

Museonder

Museonder

De Hoge Veluwe is sowieso een prachtgebied waar je je met kinderwagen en opa en oma prima een dag vermaakt. Maar wil je echt wat bijzonders ontdekken, bezoek dan het Museonder: een ondergronds museum waar je alles onder het aardoppervlak ontdekt. Loop langs een compleet wortelstelsel van een 135 jaar boom en eindig via omwegen in het middelpunt van de aarde.

Prijs: Entree park + bezoek aan Museonder € 8,70 voor volwassenen, € 4,35 voor kinderen van 6-12. Kinderen tot 6 jaar gratis.

Het gezellige Zuiden

Piet Plezier

Sneeuw of geen sneeuw: hier kun je zelfs hartje zomer een sneeuwballengevecht houden. Maar je kunt ook kiezen voor een standswandeling of quattrocycle tocht door de bossen. Een groot gezin of wil je samen met enkele gezinnen een leuke dag hebben: dan kan dat ook. Alle activiteiten zijn voor grote groepen tegelijkertijd te boeken. Inclusief dat patatje met mayo.

Prijs: activiteiten vanaf € 4,- per persoon

Kazematten

Kazematten
VVV Maastricht

Ondergrondse tunnels zijn voor iedereen spannend. Dus wat te denken van de Maastrichtse Kazematten: een 14 kilometerlang verdedigingsstelsel dat grotendeels door vrouwen in de 18e eeuw uitgegraven werd terwijl de mannen de stad verdedigden. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals de Verre Verdwaaltocht. Let op: t/m 13 april worden alleen rondleidingen gegeven op za&zo on 14.30 uur.  (m.u.v. 2 maart)

Prijs: € 5,95 voor volwassenen en € 4,95 voor kinderen t/m 11 jaar
Het (hoge) Noorden

Robbentocht Ameland

Je moet er wel naar het uiterste noorden voor rijden en even de veerboot naar Ameland pakken, maar dan heb je ook wat. Vanuit verschillende plekken op dit eiland vertrekken namelijk dagelijks boten voor een robbentocht. En wie vindt het nou niet leuk om zeehonden in het ‘wild’ te spotten. Je waait gelijk lekker uit.

Prijs: € 14 voor volwassenen en € 9 voor kinderen van 4-12 jaar

Het Stoomtramavontuur

Liever niet passief in een museum rondlopen? Rijd dan mee op een stoomlocomotief en zorg er samen met je kinderen voor dat het vuur blijft branden. Of bedien onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein. Tijdens het stoomtram avontuur ontdek je alles over de geschiedenis van stoomlocomotieven. Van zondag 23 t/m vrijdag 28 februari Dagelijks van 11-15 uur.

Prijs: € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen van 4-12 € 5,- (museumjaarkaarthouders betalen € 2,50)

Reisverzekering van Zelf

En ga je in plaats van een dagje een week(endje) weg? Dan zorg je er natuurlijk voor dat je goed verzekering op reis gaat. Met de reisverzekering van Zelf bijvoorbeeld.

You may also like...