Wintertijd

Een uur extra, gratis en voor niets!

Heerlijk die wintertijd! De klok gaat een uur terug en je krijgt zo een uurtje extra in je schoot geworpen, gratis en voor niets. En aangezien je een gegeven paard niet in de bek moet kijken, hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die je zou kunnen doen met dat ‘gratis’ uurtje.

Bijslapen
Dit is natuurlijk een inkoppertje en wat de meeste mensen ook (onbewust) doen: gewoon dat extra uurtje lekker slapen. Volledig uitgerust aan de zondag beginnen dus. Wel lekker, maar je hebt er niet heel veel aan. Aan de volgende punten waarschijnlijk wel.

Schoonmaken
We hebben er allemaal een hekel aan en eigenlijk ook nooit tijd. Maar nu heb je een extra uur gewonnen! Dus in plaats van om 9 uur je bed uit, kan je de wekker ook om 8 uur zetten. Lekker een uurtje schoonmaken en je huis blinkt weer als nooit tevoren. En het heeft je eigenlijk geen extra tijd gekost. Score!

pocket-watch-1637396_960_720

Sporten
We willen allemaal graag in shape zijn. En daarvoor zal je toch echt moeten sporten. Maar ja, geen tijd he… Dat excuus kan nu de kast in, want je hebt een heel uur extra! Voor niks, nada, noppes! Sta dus een uurtje eerder op en ga lekker hardlopen bijvoorbeeld. Wie weet krijg je de smaak te pakken en maak je er een wekelijks iets van. Dan kost het je natuurlijk wel tijd, maar deze eerste keer niet. Die is van het huis. 😉

Dat briljante idee uitwerken
Je loopt er al tijden mee rond; dat ene briljante idee! Maar je vindt de tijd maar niet om het op papier te zetten. Hoppa! Je hebt zojuist een extra uur gewonnen! Ga er dus eindelijk eens voor zitten en schrijf je idee uit. Wie weet word jij wel de nieuwe Mark Zuckerberg!

Verzekeringen checken
Ik hoor je denken: boring! Voor niemand is het een droom om even goed te bekijken welke verzekeringen je allemaal hebt en of ze nog bij je huidige situatie passen. Daarom doen we het ook zelden. Maar het kan je wel geld besparen. Misschien ben je wel oververzekerd en kan je een verzekering opzeggen of de dekking verlagen waardoor je minder premie betaald. Of ben je juist onderverzekerd en is het beter om de dekking te verhogen, waardoor je wel volledig uitbetaald krijgt bij een schade. Niet leuk om te doen, wel slim. En met dat ‘gratis’ uurtje kost het je ook geen extra tijd.

Zelf nog goede ideeën? Laat maar horen!

You may also like...