fokker7

‘Zie je in Indonesië, wanneer? Over 55 dagen’

Vliegen naar Indonesië? In ruim een dag kun je van Schiphol naar Jakarta vliegen. Dat was 90 jaar geleden een ander verhaal: toen duurde de reis nog 55 dagen.

We staan in een weiland!

Ben je ook verrast over het tempo van de reis? Toch haalde de 3-koppige bemanning van de H-NACC met deze slakkentocht de Nederlandse voorpagina’s. Het eenmotorige vliegtuigje was namelijk het eerste toestel dat van Amsterdam naar Jakarta (Batavia) vloog. Dat het toestel, onderweg bijna een maand in een Bulgaars weiland had stilgestaan, maakte deze prestatie niet minder nieuwswaardig.

We vliegen weer!

De vlucht van 16.000 kilometer had eigenlijk 22 dagen in beslag moeten nemen. Met ingecalculeerde tussenstops om te tanken en te slapen. Omdat een radar ontbrak en de piloot vooral op zicht (langs kerktorens, rivieren en steden) navigeerde, werd er alleen overdag gevlogen. Motorpech, het wachten op geld voor een nieuwe motor en het monteren van de nieuwe motor nam uiteindelijk een maand in beslag.

Beelden van de vlucht (kijk- &luistertijd: 2 minuten)

Wil je zien wat er in die 55 dagen gebeurde? Bekijk dan deze zwart-wit video met unieke beelden.

Goed verzekerd, ook bij tussenlandingen

Vlieg jij binnenkort naar Indonesië? Vergeet niet een reisverzekering aan te vragen. Daarmee ben je goed verzekerd tegen een scherpe premie. Ook bij ongeplande tussenlandingen.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...