Elektronische beveiliging van dure auto’s makkelijk te omzeilen

Mensen met een dure auto, hebben vaak ook een (duur) beveiligingssysteem om hun bolide te beschermen tegen diefstal. Wie denkt dat een duur beveiligingssysteem de kans op diefstal tot nul reduceert, komt echter bedrogen uit. Het blijkt namelijk dat handige dieven deze binnen een minuut weten te omzeilen. Dat schrijft het AD.

Het aantal nieuwe auto’s dat binnen een jaar wordt gestolen is in twee jaar tijd met driehonderd stuks gestegen. In 2009 werden er nog driehonderd nieuwe auto’s gestolen, terwijl dat aantal in 2011 al op zeshonderd stuks stond. Volgens de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is de toename vooral te wijten aan het feit dat criminelen steeds vaker de beschikking hebben over de nieuwste boevengadgets. Zo kan met een zogenaamde diagnosestekker de autogegevens met een laptop worden uitgelezen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld dieven binnen een halve minuut de startonderbreker omzeilen. Handig!

De duurste automodellen hebben vaak ook een volgsysteem. Daarmee kan men op z’n telefoon precies zien waar de auto zich bevindt. Dat is in theorie een handig middel om een auto terug te halen nadat deze is gestolen. Helaas is dat ook een gekraakte methode; met een eenvoudige stoorzender is zo’n GPS-zender makkelijk van de wijs te brengen. Vervelend voor ons, maar dus ook voor u, is dat gestolen auto’s door een autoverzekering met WA+ Beperkt of Volledig Casco zijn gedekt. Dat zijn hoge kosten, die met uw premie worden betaald.

Realiseer u dus goed dat dure beveiligingssystemen geen garantie voor veiligheid zijn. Zet u auto dus liever in een (bewaakte) garage :).

You may also like...