Er komt een puppy in huis!

Als u een jong hondje in huis neemt dan kunt u zich daar goed op voorbereiden. Vaak weet u al een aantal weken van tevoren wanneer hij zal komen. Een puppy is afhankelijk van zijn omgeving en daarom zal hij zich extra welkom voelen als u goed kunt inspelen op zijn behoeftes.

Is uw puppy ook zo lief?

Net in huis

Geef het beestje meteen een halsband om. Dan kan hij daar al aan wennen terwijl hij afgeleid wordt door zijn nieuwe omgeving. De pup wil waarschijnlijk even de kat uit de boom kijken. Laat het beestje zelf contact zoeken.

Eigen plekje

Uw puppy zal zich ’s nachts veilig voelen in een bench, een kamerkennel. Daar kunt u hem rustig in laten slapen. U sluit de kennel af, zodat hij niets kan stukmaken en zelf ook niet vast kan komen te zitten. Om de bench aantrekkelijker te maken legt u er wat knuffels of kussens in, eventueel met de geur van zijn moeder. Ook kunt u hem er zijn eten in geven. Zo wordt het echt zijn domein.

Opvoeden

Zorg meteen dat de regels duidelijk zijn. Als de pup tegen u opspringt, beloon dit dan niet door hem op te tillen. De pup zal gedrag dat beloond wordt herhalen, dus hou dat in uw achterhoofd. Begeleid uw hond in alles dat hij moet leren. Ook tijdens het spelen leert uw hondje. Speel samen met hem en bied hem genoeg afwisseling.

Uitlaten

Een puppy moet in elk geval na het slapen, eten en spelen uit. Om te weten of uw pup moet plassen of poepen moet u hem goed in de gaten houden. Hij zal zich wat onrustig gaan gedragen. Denkt u dat hij moet? Dan zet u hem buiten of gaat een klein stukje met hem lopen. Beloon hem als hij wat gedaan heeft. Straf hem nooit bij een ongelukje. De meeste pups zijn na een maand of vijf zindelijk. U zult de eerste maanden dus ook ’s nachts uw bed uit moeten.

Eerste keer wandelen

De eerste keer wandelen met een pup is altijd een belevenis. Het is niet te voorspellen hoe uw hondje zal reageren. Misschien wil hij geen stap verzetten. Dan kunt u hem lokken met geluidjes. Ga niet aan de riem trekken. Bouw de lengte van het wandelrondje steeds iets verder uit, maar begin met een heel klein rondje. Uiteindelijk kunt u heerlijke lange wandelingen met uw hond gaan maken!

Uw puppy verzekeren

U staat er niet direct bij stil, maar uw hond kan ook een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van 600 a 700 euro zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar www.proteqdierenzorg.nl en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje.

Ook leuk om te lezen:

Welke hond past bij mij?
Beschikbare puppy’s
Leer je puppy zijn wereld kennen?

You may also like...