Europese regelgeving

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan krijgt u ook te maken met de wet- en regelgeving van de landen waar u met de auto rijdt. Het is wel handig om deze regels voor uw vertrek goed door te nemen.

Wintersport

Als u voor het eerst met de auto naar uw wintersportbestemming gaat, dan houdt u er misschien geen rekening mee dat u te maken krijgt met verkeersregels in de bergen. In Nederland hebben we daar geen regelgeving voor, want we hebben nu eenmaal geen bergen. Bent u op de hoogte van wie er voorrang heeft in welke situatie? En weet u in welke landen winterbanden verplicht zijn?

Zomervakantie

Ook als u in de zomer gaat trekken in Europa krijgt u te maken met buitenlande regelgeving. Deze kan op kleine punten afwijken van de Nederlandse regelgeving. Waar mag u wel en waar niet overnachten in uw auto? Hoe hoog mag het alcoholpercentage in uw bloed zijn in Frankrijk?

Voorbeelden

Waar kan specifieke en afwijkende wet- en regelgeving over bestaan? Bijvoorbeeld:
– Maximale alcohol-gehalte
– Voorrang verlenen in bergen
– Overnachten in auto
– Claxoneren
– Winterbanden
– Snelheden

Boetes

Ook niet onbelangrijk: hoe hoog zijn de boetes wanneer u zich niet aan de regels van een land houdt? In het buitenland zijn de boetes vaak hoger dan in Nederland. Het is dus belangrijk om u te verdiepen in de wet- en regelgeving voordat u op vakantie gaat!

Verkeersregels online

Een websites met informatie over verkeersregels per land in Europa: http://www.verkeersregels.eu/

Reisverzekering

Heeft u ook al gedacht aan uw reisverzekering? Met een doorlopende reisverzekering gaat u het hele jaar door verzekerd op reis. Benieuwd naar uw premie? Bereken uw premie online! Zelf.

You may also like...