Even voorstellen: redder in nood bij schade

Een kijkje in de praktijk van onze schade expert
Met meer dan 25 jaar ervaring als schade expert is Roel Gankema een ouwe rot in het vak. Roel neemt u dan ook u graag mee in -zoals hij dit zelf noemt- ‘de wondere wereld van de schade-expert’.

Schade en dan?
Een schade-expert bepaalt -bij omvangrijke zaken- o.a. de hoogte van het schadebedrag. Voordat het zover is, neemt Roel eerst de schade op, en stelt een onderzoekt naar o.a. de oorzaak van brand-, water- en andere schadevormen in. Het serviceteam van Zelf.nl. checkt vervolgens of de schade binnen de dekking van de polis valt. Daarna wordt het schadebedrag uitgekeerd. Klinkt simpel, maar is het niet. Zeker niet in deze tijd van het jaar.

Door schade en schande wijs
Nu het warmer wordt zetten steeds meer mensen -tot grote vreugd van inbrekers- de ramen wagenwijd open. Roel: “Voor dieven zijn de kleinste raampjes veelal de grootste sleutel tot succes. Installeer daarom een afsluitbaar raamboompje, of stang in het midden van het raam. Goed hang- en sluitwerk van ramen en deuren is daarbij een onmisbaar wapen tegen inbraak. Het lijkt een open deur, maar toch vergeten mensen vaak om bij het verlaten van het huis de buren in te lichten. Sociale controle beperkt de kans op inbraak. De beste preventietip is tegelijkertijd de meest simpele: Check af en toe of uw verzekering(en) de lading dekt, en aansluit bij uw huidige levensfase. Heeft u in de tussentijd bijvoorbeeld kinderen gekregen? Dan is een aansprakelijkheid- en een glasverzekering onontbeerlijk.”

Voor hete vuren staan
In zijn carrière maakt Roel leuke, maar ook trieste dingen mee. “Je treft mensen vaak op een minder moment in hun leven. Dat raakt je zowel letterlijk als figuurlijk. Zo heb ik ooit eens een woning geïnspecteerd. Het stond blauw van de rook: 1 verdieping lager had net een brand gewoed. Deze was onder controle, maar laaide plotsklaps hoog op. Ik kon geen kant op, dus dit waren buitengewoon angstige momenten. Uiteindelijk had de brandweer de haard gelukkig snel weer onder controle. Dergelijke momenten blijven je natuurlijk altijd bij. Dat maakt dit vak natuurlijk extra bijzonder”.

You may also like...