Frankrijk bij Zelf.nl klanten nog steeds populairste vakantieland

Uit onderzoek van Zelf.nl blijkt dat Frankrijk nog steeds de populairste vakantiebestemming is voor Nederlanders. Bijna 20% van de ondervraagden trekt in de zomer naar het land van wijn, kaas en knoflook. Ruim 180 mensen deden mee aan het onderzoek.

Nederland op nummer 2

Vakantie in eigen land is ook nog steeds erg populair bij onze klanten. 14% brengt zijn vakantie door in de Veluwse bossen of ergens aan de 451 kilometer kustlijn van ons land. Wij hopen voor hen dat de regen een beetje wegtrekt en dat de zon zich eindelijk eens wat langer laat zien.

Canada, Griekenland, Macedonie en andere exotische oorden 🙂

Bijna de helft van de ondervraagde klanten gaven aan dat ze hun vakantie ergens anders vierden dan de keuzes die wij hun voorlegden. Als reactie op de onderzoeksvraag gaf men landen als Macedonie, Griekenland, Portugal, Noord-Amerika of Canada aan. Toch was dat zo versnipperd, dat we veilig kunnen stellen dat Frankrijk qua populariteit met kop en schouders boven dat alles uitsteekt. Zo viert iemand zijn of haar vakantie met een rondreis door Cuba:

Wij maken dit jaar een rondreis door Cuba, met aansluitend een week strandvakantie in Varadero

en anderen zijn weer wat specifieker met hun locatie:

Wij gaan naar het vaste land van Griekenland.
Peloponnesos, plaats Gythio
Camping Gythio Bay

Niet op vakantie

Dat kan natuurlijk ook. Een aantal mensen slaat de vakantie dit jaar over. In sommige gevallen werd de economische crisis als reden gegeven. Zo lezen we reacties als:

Dit jaar geen vakantie voor ons. Is financieel niet haalbaar.

en reacties als:

Geen geld, dus niet op vakantie, dit gaat al een paar jaar zo.

als antwoord op “In welk land viert u dit jaar uw vakantie?”.

Locatie bepaalt dekking reisverzekering

De reisverzekering van Zelf.nl kent drie smaken: Europa, Europa Plus en Wereld. Gaat u op vakantie in Europa, dan heeft u genoeg aan een van de eerste twee dekkingen. Gaat u op vakantie buiten Europa, dan doet u er goed aan om werelddekking te nemen. Wilt u meer weten welke dekking wat inhoudt? Lees dan meer over onze reisverzekering.

You may also like...