akropolis

Ga je naar Griekenland op vakantie? Dit zijn de 5 dingen die je dan moet weten

Dat het momenteel niet zo lekker gaat in Griekenland behoeft geen uitleg. Het is dan ook niet vreemd dat we veel telefoontjes krijgen met betrekking tot de reisverzekering of annuleringsverzekering en een vakantie in Griekenland. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

1. Ik heb een annuleringsverzekering van Zelf. Kan ik mijn vakantie annuleren?

Nee, dat kan niet. Er is namelijk geen negatief reisadvies voor Griekenland afgegeven. In principe is het gewoon veilig om op vakantie naar dat land te gaan, ongeacht de penibele financiële situatie.

2. Ik neem extra contant geld mee naar Griekenland. Is dat verzekerd?

Geld dat wordt gestolen of dat je verliest op vakantie is alleen verzekerd als je een aanvullende dekking Geld hebt afgesloten. Het maximale bedrag dat wij verzekeren bedraagt € 500. Hier zit wel een eigen risico aan verbonden: € 100 voor de standaard Europa dekking en € 75 voor Europa Plus en Wereld dekking.

3. Stel ik kan niet terug als er stakingen uitbreken. Zijn mijn extra verblijfskosten dan gedekt?

Ja, die vallen onder buitengewone kosten en die zijn gewoon gedekt op je reisverzekering. Je hoeft daar geen speciale annuleringsverzekering voor te hebben. Wij betalen 90% van de verblijfskosten. Bel altijd wel eerst even met de alarmcentrale voordat je überhaupt extra kosten gaat maken +31 – 20 – 651 56 49.

4. Heeft het zin om snel nog even een annuleringsverzekering af te sluiten?

Een annuleringsverzekering geldt alleen als deze binnen 14 dagen na het boeken van je vakantie is afgesloten. Dus ‘even gauw’ een annuleringsverzekering afsluiten heeft niet zo veel zin. Sowieso is het niet mogelijk om je vakantie naar Griekenland te annuleren en deze te claimen.

5. Ik kan niet meer pinnen en ik heb geen geld meer. Kan Zelf me wat geld sturen?

Nee, we kunnen geen financiële hulp bieden als banken geen cash meer kunnen leveren. We sturen geen contant geld op. Daarom is het raadzaam om ook een creditcard met je mee te nemen. Daarmee kan je in de meeste plaatsen in Griekenland elektronisch betalen.

Extra tip: zet het telefoonnummer van de alarmcentrale in je telefoon en kijk even op ANVR

Handig om bij de hand te hebben op vakantie: +31 – 20 – 651 56 49. Tevens staat er meer informatie op anvr.nl/griekenland.

You may also like...

1 Response

  1. k.wilyani zegt:

    Hallo.ikheb graag groenkaart nodig van vcantieperiode .

    MVG .k.wilyani