Ga jij in maart skiën? Dit zijn de 3 topbestemmingen!

Met het hele gezien of met je vrienden de hele dag heerlijk buiten in de zon, op de lange latten van de piste af. Daarna nog even après-skiën, of meteen een lekkere warme maaltijd in je appartement. Dat zijn de kenmerken van een geslaagde wintersportvakantie. Waar kun je dat, zo laat in het seizoen, nog doen?

Op wintersportvakantie in maart.

Ben jij van plan om deze maand nog last minute te gaan skiën? Dan vraag je je natuurlijk af in welk skigebied op dit moment genoeg sneeuw ligt. Het is natuurlijk wel zo fijn als je op een mooi pak sneeuw de piste af kunt glijden. Wij hebben 3 topbestemmingen voor jou uitgezocht!

 

Populair

Val Thorens (Frankrijk)

Les Trois Vallée staat bekend als één van de meest uitgebreide skigebieden in Frankrijk. Val Thorens, dat in dit gebied ligt, staat bekend om zijn lange aan elkaar verbonden skigebieden, dikke pakken sneeuw en hoge bergtoppen. Hiermee vormt Val Thorens, en eigenlijk het bredere  Trois Valléés skigebied, de ideale bestemming voor de gevorderde skiër.

Skigebied Val Thorens

Pluspunten: Zeer gevarieerd en biedt daardoor voor ieder niveau genoeg mogelijkheden.

Minpunten: Erg prijzig door zijn populariteit.

Lees hier meer over Val Thorens.

 

Prachtig

Kaprun (Oostenrijk)

Hoor je de naam Kaprun, dan denk je natuurlijk ook meteen aan het gletsjergebied Kitzsteinhorn. Als je eerder al een aantal skivakanties op reguliere pistes hebt meegemaakt, dan is dit gletsjergebied een aanrader. In het gebied is genoeg te doen voor het hele gezin. De pistes zijn voor ieder niveau geschikt, en je kunt er zelfs tot in de zomer goed skiën. De centrale ligging ten opzichte van de Maiskogel, Kitzsteinhorn en de Schmittenhöhe maakt dat deze bestemming sportief gezien genoeg uitdagingen biedt.

Kaprun skigebied

Pluspunten: Optimaal voor het hele gezin en mooi centraal gelegen.

Minpunten: Reistijd naar de verschillende pistes.

Lees hier meer over Kaprun.

 

Voordelig

Livigno (Italië)

In het noorden van Italië, nog geen 10 kilometer van de Oostenrijkse grens, ligt het skigebied Livigno. Het gebied ligt enigszins afgelegen, maar is daardoor niet minder aantrekkelijk. Door de bijzondere ligging tussen twee hogere bergtoppen valt de sneeuw vooral aan het begin en aan het einde van het skiseizoen. Het gebied wordt gekenmerkt door zijn gevarieerde pistes, betaalbare prijzen en natuurlijk de sneeuwzekerheid in maart en april.

Livigno skigebied

Pluspunten: Goedkoop levensonderhoud en ideaal voor een lang weekend of midweek.

Minpunten: De bereikbaarheid van het skigebied.

Lees hier meer over Livigno.

 

Dus er zijn genoeg mogelijkheden in jouw wintersportvakantie in maart tot een succes te maken!

Veel plezier! En vergeet je reisverzekering, inclusief wintersportdekking natuurlijk niet! Dan ga namelijk veel Zelfverzekerder de pistes af! 😉

You may also like...