Gaat uw kat mee op vakantie?

Heeft u een kat die meegaat op vakantie? Zorg er dan voor dat het beestje eerst gewend raakt aan reizen. Een katje dat niet gewend is aan reizen zal waarschijnlijk de hele reis jammerend in de auto doorbrengen. Dat maakt de vakantie er niet ontspannender op…

Neemt u uw kat mee op vakantie?

Oefenen

Begin door uw kat eerst een paar keer voor een kort ritje mee te nemen in een vervoerbox of reismandje. Als dat goed gaat kunnen die kleine stukjes steeds uitgebreid worden. Het kan ook helpen om het mandje alvast in de huiskamer neer te zetten en er af en toe wat lekkers in te leggen. Doe er een lekker kleedje in en het mandje wordt een veilig plekje voor uw kat. Zorg er in ieder geval voor dat het mandje niet alleen gebruikt wordt om mee naar de dierenarts te gaan.

Op vakantie

Het is belangrijk dat u uw kat met warm weer nooit in een afgesloten auto of caravan achterlaat. Door het oplopen van de temperatuur kan uw kat in een coma raken en overlijden. Dit kan ook in de schaduw gebeuren, als de buitentemperatuur heel hoog is. Het is ook belangrijk om uw kat de gelegenheid te geven om zijn behoefte te doen. Hij zal het wel uitstellen als hij in zijn mandje zit, maar als hij geen keus heeft moet hij zijn behoefte wel in zijn mandje doen. Dit zal het nog lastiger maken om hem daarna weer in een mandje te krijgen.

Heeft u ervaringen met het reizen met uw kat? Laat het ons hieronder weten!

Nu 10% korting bij Proteq Dier & Zorg!

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Als u nu een verzekering aanvraagt voor uw hond of kat, dan krijgt u 10% korting! Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond of kat zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

You may also like...

1 Response

  1. Tessa zegt:

    Wij nemen regelmatig onze twee katten mee op vakantie. Wij hebben speciale gordels voor katten gekocht, zodat ze gewoon kunnen liggen/zitten en slapen hoe ze willen. Ze mauwen de eerste 5 minuten een enkele keer en daarna gaan ze slapen.. Gaat bij ons dus prima!