Gebitsreiniging bij huisdieren

Uit een onderzoek van Proteq Dier & Zorg is gebleken dat Nederlandse huisdierbezitters gebitsverzorging van hun huisdier belangrijker gaan vinden. De maatschappelijke trend is dat honden en katten steeds meer een volwaardig gezinslid worden.

Een gezond gebit?

In het persbericht van Proteq Dier & Zorg staat dat dierenarts Stark deze trend ook in de praktijk ziet. ” Het is nog niet zo dat iedere hond en kat een dagelijkse poetsbeurt krijgt, maar het wordt wel steeds meer gedaan. Wij stimuleren het in elk geval, want een gezond gebit is een heel belangrijk onderdeel van een gezonde hond of kat.”

De top 3 van meest gedeclareerde gebitsbehandelingen bij Proteq Dier & Zorg in 2009:
1. Gebitsreiniging
2. Extracties
3. Polijsten

Verzekerd van goede zorg

Door het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hond of kat is goede medische zorg gewaarborgd, zonder dat de eigenaar daardoor in de financiële problemen komt. Proteq Dier & Zorg is veruit de grootste dierenverzekeraar van Nederland, met meer dan 100.000 klanten en een marktaandeel van ruim 70%.

Goede medische zorg voor huisdieren draagt bij aan verantwoord huisdierbezit. Door een goede verzekering af te sluiten wordt betere zorg voor huisdieren mogelijk.

You may also like...