louis-van-gaal-gedicht-brazilie

Het propje van Louis

Dat Louis van Gaal, de bondscoach van het Nederlands Elftal, zo nu en dan een gedichtje schrijft is ons bekend. We keken dan ook niet vreemd op toen onze Braziliaanse contactpersoon met een recent gedicht van Louis op de proppen kwam. Het gedicht was letterlijk een propje papier toen een Braziliaans kamermeisje het op de vloer van zijn hotelkamer aantrof. Onduidelijk is wanneer Louis dit gedicht precies heeft geschreven.

Brasil & Zaligheid

Lieve Truus,

Ik vraag me het soms af.
Ben jij nu zo slim
of ben ik nu zo dom?

Waarom heb je niet
van me geëist
dat ik thuisbleef.
Waarom heb je me niet

op de bank gezet

met een kan koffie
en een reeks
van je wereld cup cakes
veilig achter de buis.

Het gras is groener thuis,
Truus.

Waarom kon ik niet gewoon
aan het zwembad met jou
maar móest ik groots
naar de poel des doods.

Vroeg jij me nu maar
hoe mijn dag was, Truus
in plaats van die
Bertje M.

Ik zit hier met drie doelmannen
maar ik heb maar één doel.

‘k ga voor goud of
op mijn smoel
voor jou,
én mijn Oranje,

mijn Brasil
en zaligheid.
Ipanema bruist

maar het gras is groener thuis.

Liefs,
Je Lowieke.
…en een zoen op je mond.
In Mesjester gaan we genieten

voor het volle Britse pond.

Frank

Overdag heet hij Frank en geeft hij leiding aan de administratie van Zelf. 's Avonds heet hij Franciscus en stoeit hij met woorden. Zijn woordbouwsels houdt hij meestal voor zichzelf. Maar dit keer had je geluk.

You may also like...