Geniet van het winterweer, maar rij voorzichtig!

Heerlijk! Het is nu eindelijk volop winter. Als we uit het raam kijken, zien we de wereld langzaam verdwijnen onder een prachtige sneeuwdeken. Leuk voor de mensen die thuis zitten of die niet zo’n eind naar huis moeten rijden. Hieronder staat in ieder geval een aantal handige preventietips om niet vast te raken in de sneeuw.

Goed voorbereid de weg op gaan is hét middel tegen ongelukken. Laat u niet verrassen door winterweer. Controleer uw auto regelmatig op gebreken en vermijd risicovolle situaties. Met onze tips wordt dat een stuk eenvoudiger.

 • Gebruik winterbanden
  Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar waarin verschilt een winterband van een zomerband? Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Met een winterband heeft u over het algemeen meer grip op de weg.
 • Zorg dat de accu van uw voertuig in goede staat is
  Een teer punt is ongetwijfeld de batterij van onze wagen. De levensduur van een autobatterij varieert tussen de drie en zeven jaar. Bij winterse vriestemperaturen daalt de capaciteit van deze batterij dramatisch, met alle nare gevolgen vandien. Controleer uw accu dus regelmatig en voorkom startproblemen in de winter.
 • Ruitenwisservloeistof en anti-vries
  Deze is logisch. Als u uw ruiten wilt sproeien in de winter en u heeft geen anti-vries in uw ruitenwisservloeistof, komt er heel weinig vloeistof uit. Kant-en-klare anti-vries ruitenwisservloeistof is overal te koop.
 • Zorg dat uw autodeuren nog open kunnen
  Als u niet in uw auto kunt komen, wordt het lastig om überhaupt de winterse hel te trotseren. Vastgevroren autoportieren vormen altijd een hilarisch tafereel in een winterse straat. Om vastgevroren autoportieren te voorkomen, kunt u talkpoeder of siliconenspray gebruiken op de rubbers van uw portieren. Zo komen ze niet vast te zitten na een (strenge) vorst. Zijn uw portieren toch vastgevroren? Deuren meer dicht drukken! Dan breekt het ijs tussen het rubber en gaat deze vaak weer open. Of gebruik anders een zakje warm water.
 • Zet uw auto bij vorst niet op de handrem
  “Ik wil mijn auto toch niet aan het eind van de straat terugvinden?” horen wij u brommen. Nee, natuurlijk niet, maar u wilt toch wel gewoon weg kunnen rijden? U wilt toch niet driftend door de bochten heen glijden? Als uw handrem raakt vastgevroren, komt u nergens. Zet daarom uw auto niet op de handrem, maar zet hem daarvoor in de plaats in de eerste versnelling.

You may also like...

1 Response

 1. amdoran zegt:

  mijn outo wil niet starten twee dagen al heb ik recht op anwb via mijn verzekering