Georgina Verbaan reikt Sophia Penning uit

Actrice Georgina Verbaan reikt op 17 juni de Sophia Penning uit aan een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de dieren. Samen met filosoof en publicist Paul Cliteur en bestuurslid Rutger van Versendaal zit Verbaan in de jury die de Dierenvrijwilliger van het Jaar 2010 kiest en de Sophia Penning krijgt.

Sophia Penning


Sophia Penning

Georgina Verbaan is begin dit haar nog uitgeroepen tot Coolste Bontgenoot vanwege haar onvermoeibare inzet voor een diervriendelijke en bontvrije wereld. De Sophia-Vereeniging looft de penning jaarlijks uit om het belang van vrijwilligerswerk voor dieren onder de aandacht te brengen. De driekoppige jury van de verkiezing kiest eind deze maand een kandidaat uit alle aanmeldingen. Deze vrijwilliger wordt geëerd met de penning en mag tevens Є 2.500,- besteden aan het dierendoel waarvoor hij werkt. Met de Sophia Penning wil de Sophia-Vereeniging iedereen die zich inzet voor dieren een hart onder de riem steken. Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter allerlei initiatieven en organisaties die dieren een beter leven geven. Ze rijden door weer en wind in de dierenambulance, komen op voor zwerfkatten, of zorgen voor dieren die niemand meer wil hebben.

Aanmelden

Op 17 juni, de geboortedag van koningin Sophia en naamgeefster van de vereniging, worden zij daarom in het zonnetje gezet. Een vrijwilliger krijgt de Sophia Penning, twee andere vrijwilligers krijgen een schouderklopje. Daaraan is een bedrag verbonden van Є 750,- en Є 500,-. Zij mogen dat bedrag besteden aan het dierendoel waarvoor zij werken. Kandidaten voor de Sophia Penning kunnen nog worden aangemeld tot 24 mei. De uitreiking vindt plaats in Amsterdam.

Proteq Dier & Zorg is sponsor

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond of kat zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

Lees ook dit artikel:
Vrijwilligers maken kans op Sophia Penning 2010

You may also like...

1 Response

  1. 18-05-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Proteq Dier & Zorg. Proteq Dier & Zorg heeft gezegd: Georgina Verbaan reikt Sophia Penning uit http://tinyurl.com/2v2xgba […]