Gestolen auto terug door site van RDW

Vorige week verzond de politie Haaglanden een persbericht waarin stond dat een gestolen auto teruggevonden is met behulp van de site van het RDW. Een inwoner van Den Haag zag op woensdag 27 april omstreeks 22.00 uur een paar jongens uit een Jaguar stappen en vervolgens wegrijden in een andere auto.

De gestolen auto was een Jaguar


Kentekencheck

De man vond dit toch wel vreemd. Daarom voerde hij het kenteken van de Jaguar in op de website www.rdw.nl. De melder zag in een oogopslag dat de auto als gestolen stond gesignaleerd en belde de politie. De auto is veiliggesteld voor onderzoek.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer

De RDW registreert gegevens van voertuigen die in Nederland een kenteken hebben gekregen. Het is een uitvoeringsorganisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De RDW is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor voertuigen: personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, motoren, brommers, scooters, etc. Via de website www.rdw.nl zijn gegevens als diefstalregistratie voor burgers gratis op te vragen.

Enkele wijzigingen in APK-regelgeving

Sinds 1 maart 2010 zijn er een aantal administratieve wijzigingen in de APK-regelgeving. Het gaat onder andere om de volgende wijzigingen:
– De klant hoeft deel 1A of deel 1 niet meer mee te nemen naar de APK-keuring. De keurmeester hoeft alleen maar het voertuig te vergelijken met het raadpleegscherm.
– Het APK-rapport mag op blanco wit papier worden geprint. Dit papier mag geen reclame-uitingen hebben.
Men mag ook in kleur printen. Eventueel kan een rapport met de hand worden geschreven. Dit mag alleen op een nieuw model APK-rapport met een doorslag.

Tot 30% kortingop uw autoverzekering!

Vanaf de introductie van Zelf.nl in oktober 2008 verstrekt Zelf.nl forse kortingen (tot wel 30%) op de Autoverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de dekkingen of van de snelle service. Profiteer ook van de lage premie en uitstekende kwaliteit en service.

You may also like...

1 Response

  1. 11-05-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Gestolen auto terug door site van RDW http://tinyurl.com/2erez6v […]