De goedkoopste autoverzekering

Wilt u besparen op uw autoverzekering? Dankzij alle vergelijkingssites kunt u de goedkoopste autoverzekeringen vrij eenvoudig met elkaar vergelijken. Een lage premie merkt u elke maand in uw portemonnee. Dat is waarschijnlijk ook het eerste waar u naar kijkt. Maar wat is nog meer belangrijk bij het afsluiten van een voordelige autoverzekering?  

  

Een goede verzekering is een lage premie waard.


Op vergelijkingssites als bijvoorbeeld Independer.nl kunt u autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kunt u een premieberekening doen op basis van uw kenteken of de algemene gegevens van een auto. De uitkomst van deze vergelijking geeft een indicatie van de premie die u bij diverse aanbieders zou gaan betalen.  

Variabelen

Waar moet u op letten bij het uitzoeken en afsluiten van een autoverzekering? Er zijn diverse variabelen die bepalen hoe hoog uw premie wordt en hoe goed u gedekt bent bij eventuele schade. Een voorbeeld is uw postcodegebied. Het risico op schade is in sommige woonplaatsen nu eenmaal groter. Dat kan dan meteen zorgen voor een hogere premie. Ook uw eigen leeftijd en de door u opgebouwde schadevrije jaren spelen mee. Dat maakt het vergelijken soms lastig en ondoorzichtig. De voorwaarden en dekking zijn niet bij elke aanbieder hetzelfde. En wat voor bijvoorbeeld uw zwager een voordelige aanbieder is, is dat voor u misschien wel helemaal niet.  

Juiste dekking

De keuze voor de juiste dekking wordt eigenlijk bepaald door de leeftijd van de auto. U kunt in grove lijnen de volgende regels aanhouden:  

  • Heeft u een auto met een leeftijd jonger dan 6 jaar? U kunt dan kiezen voor WA + Volledig Casco.
  • Heeft u een auto tussen de 6 en 8 jaar oud? U kunt dan kiezen voor WA + Beperkt Casco.
  • Is uw auto ouder dan 8 jaar? Dan volstaat waarschijnlijk een WA-dekking.

Extra voordeel

Verder zijn er vaak kortingen of andere aanbiedingen te krijgen bij diverse aanbieders van goedkope autoverzekeringen. De manier van het betalen van uw premie staat soms ook voor een bepaalde korting. Betaalt u per maand, kwartaal of jaar? Een jaarpremie kan voordeliger zijn.  

Voorwaarden

Een goedkope autoverzekering is belangrijk voor uw portemonnee. Toch bepaalt de lage premie niet of uw autoverzekering voor u geschikt is. De prijs-kwaliteitverhouding is misschien wel het meest belangrijk bij een autoverzekering. De polisvoorwaarden spelen hierbij een grote rol. Het is verstandig om de voorwaarden van diverse aanbieders van goedkope autoverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken.  

Zelf.nl heeft een autoverzekering waarbij u profiteert van een zeer lage premie en een uitstekende kwaliteit. Independer over de autoverzekering van Zelf.nl:  

” Door de kosten laag te houden, biedt Zelf.nl een lage premie, zonder dat dit ten koste gaat van voorwaarden en de service. Zij zorgen er voor dat je zo min mogelijk geld, tijd en moeite kwijt bent aan verzekeringen.”   

Bereken nu uw premie bij Zelf.nl.

You may also like...