Goedkope autoverzekering geeft vaak de beste dekking – over nieuwwaarderegeling en dagwaarde

goedkope autoverzekeringWij roepen het al een tijdje, maar anderen lijken het nu ook te snappen. Een autoverzekering met een lage premie, oftewel een goedkope autoverzekering, biedt over het algemeen een uitstekende dekking. Goedkoop is duurkoop, voor een dubbeltje op de eerste rang en voor niets gaat de zon op zijn in dit geval de clichés die eens een keertje niet waar zijn. En toevallig is de autoverzekering van Zelf.nl én goedkoop én heel erg goed 🙂

Goedkope autoverzekering en nieuwwaarderegeling

Het ronkende artikel op de website Blikopnieuws.nl gaat in op de dekking van de all-risk autoverzekeringen. De dekking van een autoverzekering bepaalt bij welke schade de verzekering welk bedrag uitkeert. Bij een goedkope autoverzekering is de kans groter dat die dekking het volledige aankoopbedrag van uw auto vergoedt als deze in de prak is gereden (total loss). Het volledige bedrag dat aan u wordt uitgekeerd wordt nieuwwaarderegeling genoemd. Slechts 39% van alle autoverzekering biedt een uitstekende nieuwwaarderegeling.

Bij Zelf.nl bijvoorbeeld geldt de nieuwwaarderegeling tot en met drie jaar na aanschaf van een nieuwe auto. Daar moet u overigens wel voor hebben gekozen. Standaard is de nieuwwaarderegeling bij Zelf.nl één jaar en de verlengde nieuwwaarderegeling is drie jaar. Als u in deze tijd uw auto total-loss rijdt, dan kunt u met het verzekerde bedrag weer eenzelfde nieuwe auto kopen. Zelfs als de bolide inmiddels in prijs is gestegen.

Na periode nieuwwaarderegeling ontvangt u de dagwaarde

Als uw auto ouder is dan drie jaar, dan ontvangt u bij totaalverlies de dagwaarde van de auto. Bij Zelf.nl wordt dat berekend aan de hand van de ANWB-koerslijst en daar tellen we 10% bij op. Bij het berekenen van de dagwaarde is het oppassen geblazen. Want een auto daalt al behoorlijk in waarde zodra deze, gloednieuw, bij de dealer wegrijdt. In vijf jaar tijd daalt de waarde van een auto met gemiddeld 50%. De werkelijke waardedaling hangt af van de vraag in de markt naar het merk. Zo zal een tweede-, derde- of vierdehands Volkswagen of BMW minder in waarde dalen dan een Deawoo of Hyundai.

Een goedkope autoverzekering, zoals die van Zelf.nl, biedt dus vaak uitstekende voorwaarden tegen die zeer gunstige premie. Bij een total-loss komt u voor zeer grote persoonlijke kosten te staan. Dan is het prettig dat u genoeg vergoed krijgt om op dezelfde manier weer verder te kunnen rijden.

You may also like...

2 Responses

 1. H.J.Domburg zegt:

  Zelf autoverzekering is prima wat te doen nu ik geen auto meer hebt?
  mn auto zaterdag verkocht. wat nu.
  vriendelijke groet Harry.

  • Lars zegt:

   Dan kunt u de autoverzekering eenvoudig opzeggen via 072 518 0160.

   Aan de telefoon zullen ze u vragen of u het vrijwaringsbewijs wilt opsturen. Dan wordt de autoverzekering op de datum dat u uw auto heeft verkocht opgezegd.