Goedkope autoverzekering vaak beter

Uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl blijkt dat voor autoverzekeringen geldt dat een hogere premie niet altijd staat voor een betere kwaliteit. Goedkope autoverzekeringen hebben juist vaak betere voorwaarden dan dure.

Vergelijk zelf!


Hoe komt dat prijsverschil?

“Het prijsverschil tussen autoverzekeraars is enorm,” aldus Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl. “Een dure verzekeraar berekent zijn klanten voor dezelfde dekking drie keer zoveel als een goedkope maatschappij. Dat verschil is ook wel te verklaren. Willen nieuwkomers op de markt een goede positie verwerven, dan moeten zij betere voorwaarden tegen lagere prijzen bieden. Anders stappen consumenten niet over. De grote, traditionele verzekeraars met zeer veel klanten voelen die impuls minder. Zij veranderen dan ook nauwelijks iets aan hun prijsbeleid.”

Overstappen levert vaak voordeel op

Op verzekeringssite.nl staat ook dat MoneyView vorige week berichtte dat een autoverzekering in vergelijking met 2008 gemiddeld tot 12% goedkoper is geworden. Hordijk: “Nederlanders, die de afgelopen twee jaar niet zijn gewisseld van verzekeraar, kunnen gemiddeld € 200 per jaar besparen op hun autoverzekering. In veel gevallen betekent overstappen ook nog eens een verbetering van de dekkingsvoorwaarden.”

Lees het hele artikel op Verzekeringssite.nl.

Tot 30% korting op uw autoverzekering!

Vanaf de introductie van Zelf.nl in oktober 2008 verstrekt Zelf.nl forse kortingen (tot wel 30%) op de Autoverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de dekkingen of van de snelle service. Profiteer ook van de lage premie en uitstekende kwaliteit en service.

You may also like...

1 Response

  1. Het verbaast mij niets, zo is het ook vaak met producten in supermarkten. De goedkope producten van de Lidle en de Aldi winnen vaak alle testen. Alle de consument blijft meer vertrouwen hebben in de grote bekende autoverzekering maatschappijen. Goed dat dit bericht overal in de media opduikt.