De Hoge Dijk

Golfen in je spijkerbroek. Ik vertel je waar dat kan

Vandaag slaan de beste golfers van Europa af tijdens de openingsdag van het KLM Open in Zandvoort. Iemand die ook geregeld – maar gewoon in z’n spijkerbroek – op de golfbaan staat, ben ik. Voor alle niet-pro’s heb ik een paar goede locaties geselecteerd om een balletje te slaan.

In mijn vrije tijd sla ik vaak een balletje op de golfbaan. En dat doe ik best verdienstelijk, al zeg ik het zelf. Voor de kenners, mijn handicap is 29,6. Het KLM Open is vandaag begonnen en hoewel ik dat met mijn handicap niet zal halen, sla ik op deze drie banen er met liefde op los:

1) De Hoge Dijk

Een echte aanrader is De Hoge Dijk. Hier is echt sprake van ‘het nieuwe golfen’: geen geruite broeken, geen ijzeren hekken om de baan, ruimte voor beginners en schitterende 18 holes (2x 9) voor een goede prijs. Je kan er zo binnenlopen met je clubjes en oefenen op de puttinggreens en driving-range.

2) Amsteldijk

Over het nieuwe golfen gesproken: de Amsteldijk is ook super. Hier kan je de hele dag terecht om te trainen en te spelen (doordeweeks: 08.00u-22.00u, weekend: 08.00u-20.00u). Alle denkbare situaties zijn hier te beoefenen: van bunkers tot speciaal golfende greens. Heel handig als je op een van je zwaktes wilt oefenen.

3) De Gelpenberg

Echt een topbaan, gelegen in Drenthe. Op de achttiende hole hebben ze één van de grootste natuurlijke bunkers van Europa. Leuk om eens te zien. Ik ben stiekem ook wel een beetje fan van de Gelpenberg omdat ik daar mijn handicap met drie punten heb verlaagd. Hierdoor kwam ik onder de 30 en daar was ik heel blij mee.

Zelf

Jij leeft. Zelf verzekert.

You may also like...

5 Responses

 1. Ronald zegt:

  Grappig, Hoge Dijk en Gelpenberg sla ik ook soms een balletje, Amsteldijk kende ik nog niet, zal ik ook eens bezoeken. Dank voor de tip.

  • Werner zegt:

   Ronald,

   Moet je zeker even doen, echt de moeite waard.
   trek er een dagdeel voor uit, als je er eenmaal bent, wil je niet meer naar huis.

   En dan bedoel ik niet hole 19, maar de uitgebreide faciliteiten..;-)

   Gr. Werner

 2. Sabrina zegt:

  ik ben zelf geen golfer, mijn vriend wel, snap wel dat het het wat met je doet, lekker buiten in én op het groen, met een balletje in de weer en met vrienden in een flight…

  website http://www.zelf.nl is flink opgeknapt, stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. 😉

  • Werner zegt:

   Hai Sabrina, bedankt voor je berichtje.

   Het was idd prettig vertoeven buiten, afgelopen Zondag op het KLM Open te Zandvoort. (Helemaal toen de winst naar de Nederlander Joost Luiten ging in een spannende verlenging)
   Houd de website in de gaten, het word nog beter!

   Gr. Werner

 3. Joey zegt:

  Zelf sla ik ook regelmarig een balletje, alhoewel niet zo verdienstelijk als jij met je lage handicap. Leuk om je blog te lezen en dank voor de tips. Zelf kan ik de baan in Nieuwe Niedorp aanraden (Regthuys). Een schitterende baan (onlangs nieuwe 9-holes aangelegd) en ook voor een prima prijs!

  Daarnaast mooie nieuwe site van zelf.nl met een hip, bijpassend logo ! Mijn complimenten