Grote premieverschillen woonverzekeringen

In de Consumentengids van mei 2010 staat het resultaat van een test onder de woonverzekeringen van 32 verzekeraars. Het gaat om zowel de inboedel- als de woonhuisverzekering. De test leverde een aantal handige tips op.

Schade aan uw woning kan flink oplopen

Alles onder 1 dak

Als voorbeeldsituaties worden in de Consumentengids een overstroming of brand genoemd. Wanneer de woning en inboedel hierbij schade oplopen moet dit hersteld worden. U klopt dan aan bij uw verzekeraar. Maar waar heeft u de verzekeringen voor uw inboedel en woning lopen? Het kan zijn dat u deze verzekeringen bij twee verschillende verzekeraars ondergebracht heeft. Dit kan leiden tot heel veel regelwerk en telefoontjes. De Consumentenbond raadt mensen aan om beide verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen. Bij Zelf.nl ontvangt u dan bovendien 15% premiekorting op de .

Vergelijken

Geruststellend is dat alle 32 geteste verzekeraars voldoende dekking bieden. Vergelijken is daarom extra belangrijk, want de premies lopen wel behoorlijk uiteen. Zelf.nl heeft een van voordeligste All Risk-verzekeringen met het hoogste testoordeel van 8,0.

Overstappen

Wisselen van verzekering is tegenwoordig heel eenvoudig. De stilzwijgende verlenging van schadeverzekeringen is afgeschaft. De klant wordt tijdig geinformeerd over de verlenging van de verzekering. De standaard looptijd is één jaar. Als u er voor kiest om de verzekering daarna te verlengen, dan is deze op elk moment op te zeggen. De opzegtermijn is maximaal één maand.

Checklist

In de gids staat ook een handige checklist voor het afsluiten van een woonverzekering:
– Vul de inboedel- en herbouwwaardemeter juist in
– Ga na of het bedrag waarvoor u verzekerd bent hoog genoeg is
– Kijk of de verzekering voldoet aan uw specifieke wensen (glas, fundering, sieraden, audio-apparatuur)
– Check of de verzekering een eigen risico heeft en of u de hoogte ervan aanvaardbaar vindt
– Ga na of er dekkingsuitsluitingen in de polis staan die ongunstig voor u zijn
– Kijk of de verzekering een garantie tegen onderverzekering biedt en wat de voorwaarden zijn om die garantie te behouden

Standaard hoge verzekerde bedragen
Het onaangename gevoel of u nog wel voldoende verzekerd bent na een verbouwing of aankoop van een nieuwe keuken, bank, tafel of televisie is niet meer nodig. Met de Zelf.nl Woonverzekering bent u altijd ruim verzekerd tot een maximum van €400.000 voor uw woonhuis (opstal) en €125.000 voor uw inboedel. Zonder herbouwwaardemeters of inboedelwaardemeters. U profiteert bovendien altijd van de lage premie van onze woonverzekering . Op Zelf.nl kunt u online een premieberekening doen. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan bellen wij u graag terug!

You may also like...

1 Response

  1. 29-04-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Grote premieverschillen woonverzekeringen http://tinyurl.com/36lxemu […]