file

Heb jij al een plan B voor een Franse Zwarte Zaterdag?

Van de Nederlanders die zomers de landsgrens over trekken rijdt 1 op de 4 over Franse snelwegen (bron: CBS 2014). Gelet op de staat van het Franse asfalt verloopt de reis meestal soepel, behalve op de dagen dat tout Europa de autoroutes bevolkt: de zaterdagen in juli en augustus

Zijn alle zaterdagen zwart?

Ja, in juli en augustus wel. Volgens de ANWB-verkeersdruktekalender is de kans op files het allergrootst op zaterdag 1 augustus. Laat dat nou net de dag zijn waarop ik naar ons vakantiehuisje wilde rijden …

Plan B voor 1 augustus

Wat nu? Ik twijfel tussen een dag eerder rijden en een alternatieve route naar het Zuiden. Voor het plannen van die alternatieve route gebruik ik Zwarte zaterdag en Google maps.

Ook in de file gaat het leven gewoon door

Sanne Wallis de Vries en haar Koefnoenkompanen laten zien dat ook in een stilstaande auto het leven gewoon door kan gaan.

Meer lezen over vakantieperikelen?

Niemand laat zijn eigen iPad alleen
Ga je buiten Europa op vakantie, regel je groene kaart op tijd
Ik ging op reis en nam mee: een GoPro-camera

Op de avond voor je vertrek nog even een verzekering regelen?

Je kunt er voor kiezen om elke keer een losse verzekering af te sluiten. Als je meer dan een keer per jaar op vakantie gaat is het meestal voordeliger om een reisverzekering van Zelf te nemen. Om snelwegleed te verzachten doe je er goed aan om de automobilistendekking aan te zetten.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...