Het ultieme wapen van de betere inbreker: een cocktailprikker

Inbrekers gebruiken zeer geavanceerde hulpmiddelen om hun snode plannen uit te voeren. Zo vormen cocktailprikkers een bijna onmisbare schakel in hun werkzaamheden. En dat gebruiken ze niet om het slot in uw achterdeur open te prutsen. Nee, een cocktailprikker wordt gebruikt voor een veel subtielere vorm van inbrekerij.

De cocktailprikker als hi-tech person-at-home alert device

Cocktailprikkers worden gebruikt om te achterhalen of u wel thuis bent. Inbreken doe je als crimineel zelfstandige het liefst rustig en alleen. Als er een zenuwachtige bewoner met een honkbalknuppel staat te wachten, is dat toch een stuk minder relaxed. Een cocktailprikker tussen de achter en/of voordeur en het kozijn of in het slot is dan een hele eenvoudige methode om te zien of u in de tussentijd bent thuisgekomen. Zit de cocktailprikker nog op dezelfde plek, dan belooft het een rustig avondje voor de dief te worden.

Al eerder berichtten wij dat inbrekers bepaalde methodes hanteren om aan te geven of uw huis een aantrekkelijk doelwit vormt. Als u dus op vakantie gaat, laat uw vrienden/familie of buren dan een oogje in het zeil houden. Zelfs als u geen katten, planten of andere levende wezens heeft die zorg nodig hebben, is het verstandig om iemand elke dag even langs te laten gaan. En zit er dan een cocktailprikker op een andere plek dan in een olijf, laat de achterblijver dan de nodige actie ondernemen.

You may also like...