Hoe bent u verzekerd tegen stormschade?


Deze zomer belooft de allerslechtste zomer te worden sinds het ijs 20 duizend jaar geleden van de Noordpool tot halverwege de Veluwe kwam. Heerlijk! Van een verzengend strand, een lauwwarme zee en een koud biertje zal alleen dat laatste wel lukken. In augustus worden zelfs zeer zware stormen verwacht. Hoe bent u verzekerd tegen stormschade?

Waait de schoorsteen van het dak, precies op de gloednieuwe auto of het hoofd van uw buurvrouw? Dan valt de schade in verschillende categorieën te delen.

Stormschade aan uw huis

Ten eerste is het dak van uw huis beschadigd. Dat valt onder de opstalverzekering. Is er vervolgens regenwater in uw huis gedrongen, precies in de koelgaten van uw geluidsinstallatie? Dan spreekt u de inboedelverzekering aan. Die dekt immers lekkage die niet is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Stormschade aan de auto van uw buurvrouw

Ten tweede wordt de stormschade aan de auto van uw buurvrouw, gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. U bent immers aansprakelijk voor de schade die voortvloeit uit uw bezit. Als u geen aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, dan kan dat een in deze situatie (groot) probleem opleveren. De financiële gevolgen kunnen namelijk erg groot zijn.

Stormschade aan uw buurvrouw

Raakt de dakpan het hoofd van uw buurvrouw, in plaats van haar auto, dan kan er sprake zijn van letselschade. Vooral in zo’n geval kunnen de kosten aardig oplopen. Dan hebben we het over ziekenhuisopname en inkomstenderving en meer van dat soort ellende. Ook hiervoor kunt u de aansprakelijkheidsverzekering aanspreken.

Oeps… stormschade aan anderen is niet gedekt

Soms maakt je favoriete blogger wel eens een foutje. Stormschade aan anderen is dus niet gedekt. Dat kwam een collega van de schadeafdeling mij even stevig inprenten. Stormschade aan anderen geldt juridisch gezien als overmacht en daarvoor kan je niet aansprakelijk worden gesteld.

Stormschade aan uw auto

Waait de dakpan niet op de auto van uw buurvrouw, maar op uw eigen auto? Dat wordt die stormschade gedekt door uw autoverzekering. Tenminste, als u een WA+ Beperkt of Volledig Casco (All Risk) heeft afgesloten.

Stormschade aan uw vakantie?

Het kan zijn dat uw vliegtuig wordt vertraagd omdat de weersomstandigheden niet toelaten een vliegtuig op te laten stijgen. In dat geval kunt u uw annuleringsverzekering aanspreken. Een annuleringsverzekering is niet alleen van toepassing als u de volledige reis moet annuleren, maar ook als u meer dan acht uur vertraging heeft.

Meer vragen over stormschade?

Dan kunt u altijd kijken op zelf.nl/verzekeringen om te kijken wanneer wat gedekt wordt. Voor andere vragen belt u ons op 072 518 0160.

You may also like...

2 Responses

 1. W.Roggeveen zegt:

  “Stormschade aan uw vacantie” graag de zin afmaken. In dat geval kunt u uw……..
  Of is er in dit geval geen advies. Slordig!!!!!!!!
  Met groet,
  W.Roggeveen

  • Eva zegt:

   Hoi W,
   Wat dom van ons!
   Het artikel is inderdaad niet volledig geplaatst.
   Inmiddels hebben we het probleem verholpen en kun je de rest van het artikel ook lezen 😉
   Bedankt voor je oplettendheid en het melden! 😀

   Gr Eva