Hoe bescherm jij je herinneringen tegen diefstal of verlies?


Dit is een iPhone. Een handje bits en bytes in metaal en glas. Een levenloos apparaat dat een belangrijke sleutel vormt van ons (sociale) leven. Het biedt ons toegang tot onze dierbaren, onze herinneringen, belangrijk nieuws en het telefoonnummer van dat ene meisje op het terras.

Met een iPhone bellen we “schat, ik ben wat later,” als de NS weer eens niet spoort. We delen onze dagelijkse belevenissen met vrienden en die ene gozer van toen die per ongeluk aan je Facebook is toegevoegd. Het zou verschrikkelijk zijn als je zoiets verliest. Wat doe je dan?

Je telefoon is weg… wat nu?

Na de eerste paniekaanvallen is het tijd om even rustig adem te halen. Misschien dat je nog een tijdje in foetushouding in een hoekje ligt, maar dan zal de acceptatie toch snel moeten komen. Je telefoon is weg. Je status. Dat glimmende toestel waar je rustig zes-, zevenhonderd euro voor hebt neergelegd is voor altijd verdwenen.

En met dat ding zijn misschien ook je contacten weg, of je foto’s, je aantekeningen en je highscores in dat ene spelletje. Dat zijn juist de dingen die je écht gaat missen. Zo’n apparaat is vrij eenvoudig te vervangen, zeker als je een goede verzekering hebt.

Hoe voorkom je het verlies van jouw herinneringen?

Het mooie aan een smartphone is dat deze altijd in verbinding staat met internet. Dat betekent dat je gegevens eenvoudig ‘ergens’ op internet kunnen staan. Zo kun je alle foto’s die je maakt automatisch laten uploaden naar iets als Dropbox, Facebook of Instagram.

Je muziek heb je thuis op je computer staan, of je gebruikt Spotify, zodat je zeker weet dat alles behouden blijft. Je contacten staan automatisch in de cloud en zijn altijd weer op te roepen. Zorg simpelweg dat alles wat jij belangrijk vindt, automatisch op jouw stukje internet staat. Zo ben je wat dat betreft altijd veilig.

Is mijn iPhone dan verzekerd bij Zelf.nl?

Gaat je iPhone mee op reis? Dan is deze verzekerd met de reisverzekering van Zelf.nl. Ook kan je telefoon onder de dekking van je inboedelverzekering vallen.

En als je de telefoon van je moeder sloopt, dan kom je met je aansprakelijkheidsverzekering een heel eind.

You may also like...