tony-soprano

Hoe komt het dat Tony Soprano teleurgesteld is in zijn verzekering?

The Sopranos staat bij mij in de top-5 beste series ooit. Maar dat die serie een link met verzekeren heeft, had ik nooit kunnen bevroeden.

Hoofdrolspeler James Gandolfini zet een geweldige menselijke maffiabaas neer die te kampen heeft met angstaanvallen en alledaagse gezinsproblemen. Toch was ik behoorlijk teleurgesteld na het zien van de allerlaatste aflevering. Het eindigde met een beeld dat langzaam overgaat in zwart. In mijn ogen een dooddoener.

Dat ik het einde simpelweg niet snapte, bleek pas toen ik een uitleg las op een of andere website. Daarna maakte mijn teleurstelling plaats voor een oh-zit-dat-zo-gevoel. Iets dat sommige mensen ook bij hun verzekering ervaren. Daarom: begrijp je verzekering, dat komt voorkomt teleurstelling achteraf.

Teleurstelling = ontevredenheid = klacht

Veel mensen hebben het gevoel dat verzekeraars er alles aan doen om niet uit hoeven te betalen. Kleine lettertjes zijn daarbij hun gevreesde wapens. Iets dat naar voren kan komen als je eens een keertje schade hebt. Je claimt omdat je denkt dat je dekking hebt, maar krijgt vervolgens te horen dat dat niet het geval is. Logisch dat je dan teleurgesteld bent.

Hoe je teleurstelling voorkomt

Maar voordat je na een afgewezen claim als Tony Soprano verhaal bij ons komt halen, is het misschien verstandig om je polisvoorwaarden te lezen. Daarin staat precies vermeld onder welke omstandigheden er wel en niet wordt uitgekeerd. En als je daar niet uitkomt, dan zitten wij voor je klaar, op Twitter, Facebook, via e-mail of op 072-5180160.

Maar hoe eindigt The Sopranos dan?

Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat een grote spoiler. Selecteer het zwarte vlak om hem toch te lezen.

Tony Soprano wordt in het restaurant doodgeschoten door de man in een grijs jack. De fade to black is vanuit het perspectief van Tony. Het plotselinge karakter van het einde is omdat Tony zijn moordenaar niet ziet aankomen. Een uitgebreide verklaring vind je op Youtube.

You may also like...