Kilometerheffing

Er is de laatste tijd veel ophef over de zogenaamde kilometerheffing. De gedachte achter deze heffing is dat automobilisten die veel rijden, ook meer moeten betalen. Hoe zit dat eigenlijk met een autoverzekering? 

 

U kunt ook veel rijden en weinig betalen

Kosten van het autorijden

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen. Met de kilometerheffing wil de overheid het gebruik van drukke wegen op drukke momenten ontmoedigen. Autorijden wordt door de heffing duurder als u veel tijd op de weg doorbrengt. De hoogte van de heffing hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal gereden kilometers per voertuig, het tijdstip waarop gereden wordt en het soort auto dat u rijdt. Een milieuvriendelijke auto kan korting opleveren.

Uw autoverzekering

Wanneer u veel kilometers maakt heeft u in principe ook meer kans op het krijgen of veroorzaken van schade dan wanneer u weinig rijdt. Diverse aanbieders van autoverzekeringen maken de hoogte van de premie daarom deels afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt. Mensen die weinig rijden betalen bij die aanbieders minder dan mensen die veel kilometers maken. Gaat u ineens meer rijden? Dan wordt uw premie en dus uw maandlast hoger.  

Het voordeel van Zelf.nl

De autoverzekering van Zelf.nl is altijd voordelig. U betaalt altijd een lage premie, ongeacht het aantal kilometers dat u maakt. Maakt u ineens veel meer of minder kilometers? Dit heeft geen invloed op de hoogte van uw premie. Uw verzekering bij Zelf.nl blijft goedkoop! Bereken direct zelf uw premie.

You may also like...