Hoe zit het met schadevrije jaren als u een tweede auto wilt verzekeren?

Als u een tweede auto koopt, zult u ook voor deze een autoverzekering moeten afsluiten. Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd geldt echter niet voor deze tweede auto. Dat komt omdat deze auto meestal een andere vaste bestuurder heeft. Dat is iemand met een andere rijervaring dan die van uw. Gelukkig kent de Zelf.nl autoverzekering wel een regeling daarvoor. In dit artikel vertellen we meer over schadevrije jaren en de bijbehorende no-claimkorting voor een tweede auto.

Sommige mensen sluiten bij ons alleen een autoverzekering af voor hun nieuwe tweede auto. De eerste auto staat dan elders verzekerd. Bij schadevrije jaren wordt dan het aantal jaar ingevuld dat men heeft opgebouwd met de eerste auto. Dat klopt niet. Zoals gezegd heeft de tweede auto meestal een andere bestuurder, die een andere rijervaring heeft. Als u uw tweede auto ‘koud’ onderbrengt bij een andere verzekeraar, dan begint u qua schadevrije jaren en no-claimkorting op nul. Overigens heeft u bij Zelf.nl al 48% korting als u nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd.

Als u uw eerste auto bij ons heeft verzekerd en u verzekerd ook uw tweede auto bij ons, dan wordt het interessant. Wij bieden dan namelijk dezelfde no-claimkorting aan als uw eerste auto. Heeft u bijvoorbeeld acht schadevrije jaren met uw eerste auto opgebouwd en ontvangt u daarvoor 78% no-claimkorting, dan krijgt u dezelfde 78% no-claimkorting op uw tweede auto. Wel zo prettig. Schadevrije jaren kunt u echter niet overhevelen, die worden in dit geval per auto opgebouwd.

Het is dan ook zeer zeker aan te raden om ook uw eerste auto bij ons onder te brengen. Zo profiteer u maximaal van het voordeel dat Zelf.nl u biedt. Lees hier de opzegtermijn van uw autoverzekering en bereken de premie van onze autoverzekering op onze website.

You may also like...