pizza-koffie

Hoeveel medewerkers en middelen heb je nodig om een website te bouwen?

In het maken van een nieuwe website gaat meer tijd zitten dan je denkt. Benieuwd naar de snoeiharde, kille cijfers?

De nieuwe site is bijna af. De ingrediënten voor dit heerlijke recept? Men neme:

 • 5214 koppen koffie.
 • 904 volgeschreven post-its.
 • 11 versleten toetsenborden.
 • 318 uren van digitaal geknutsel.
 • 68 bezorgpizza’s.
 • 7 fusten Red Bull.
 • 858 toiletbezoeken.
 • 213 in de prullenbak belande schetsen.
 • Last but not least: 18 enthousiaste personen.

Laat het geheel zo’n 10 maanden pruttelen en voilà: de nieuwe Zelf-website.

You may also like...

6 Responses

 1. Thea Heiligers zegt:

  Het stoort me toch wel, dat u bent overgegaan op het tutoyeren van uw klanten.
  Jammer, want ik voelde me thuis bij.

 2. Roy zegt:

  Het maakt mij niks uit hoe jullie mij aanspreken. Voor ouderwets gedoe kan ik overal terecht, als jullie service maar goed en goedkoop blijft; daarom zit ik tenslotte bij jullie. Als dat goed blijft heb ik ook weinig correspontie met kansen om te tutoyeren:D

 3. Boudewijn zegt:

  Mooi; er waren dus 18 jongens en/of meisjes nodig om de website te *bouwen*.

  Ik ben meer benieuwd hoeveel er zijn ingezet om de site *testen*.
  Ik zie tegenwoordig zo ontzettend veel bagger op internet, dat ik me steeds vaker afvraag: “gebruiken jullie je eigen software eigenlijk wel eens?”.

  In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, krijgen jullie (krijgt u…) niet het voordeel van de twijfel. Eerst zien, dan geloven.

  Wel een goede zaak dat er weer een paar mensen aan het werk zijn gehouden.
  Ik mag aannemen dat een jonge, frisse, organisatie gebruik heeft gemaakt van Open Source Software, zoals Linux? En niet van oude, stoffige, vendor-locking producten van bijvoorbeeld dat bekende bedrijf uit Redmond, Washington?

  • Lars zegt:

   Bedankt voor uw reactie. Testen is een vak op zich en wordt inderdaad vaak onderschat. Uiteraard hebben wij veel moeite gedaan om elk aspect van de nieuwe site te testen – en uiteraard niet alleen door de achttien personen die de site hebben gebouwd.

   Verder maken we ook gebruik van open-source software. Het bericht waar u op reageert bijvoorbeeld is geschreven in WordPress 🙂