Hond na ongeluk behandeld door 40 artsen

De drie jaar oude hond Ruby werd na een ontsnapping uit huis aangereden door een auto. Ze was er slecht aan toe toen ze naar de dierenarts gebracht werd. Twee gebroken pootjes, een gebroken borstbeen en teen, een ontwrichte knie, gescheurd bindweefsel, huidwonden en bloedende longen.

Ruby’s baasjes Vanessa en Richard kregen haar als puppy. De Lurcher kreeg de bijnaam ‘hooligan’ omdat ze zich constant in de nesten werkt. Het was ook zeker niet de eerste keer dat de hond van huis wegliep. Deze keer werd ze helaas getroffen door dit ernstige ongeluk.

Ruby is een Lurcher

40 medici

Toen ze bij de dierenarts binnenkwam kon ze niet meer op haar poten staan en ze kon haar kop ook niet meer optillen. Ze is inhet Cromwell Veterinary Group Hospital in vijf weken tijd behandeld door een team van 40 orthopedisch chirurgen, radiologen, studenten, verpleegkundigen, stagiares en anesthesisten. Er zijn metalen platen en schroeven aangebracht in haar pootjes. Wonderbaarlijk genoeg waren er geen complicaties. Ze heeft heel veel geluk gehad dat er geen problemen zijn onstaan met haar organen.

Herstel

Ruby had dagelijks verzorging nodig. Ook met eten moest ze geholpen worden. Ze is inmiddels goed hersteld. Alleen haar linkerknie is iets instabieler dan haar andere knieën. In de komende drie maanden moet ook dat herstellen. Het is geweldig dat alle zorg tot dit resulataat heeft geleid. Elke keer als ze nu voor controle terugkomt bij de dierenarts is ze heel erg blij en begroet ze iedereen die haar heeft geholpen.

Medische kosten

De rekening van de dierenarts was uiteraard behoorlijk hoog na alle behandeling die Ruby heeft ondergaan. Het totaalbedrag kwam op € 12.000. Ruby’s baasjes zijn verzekerd voor deze kosten. Proteq Dier & Zorg, de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland, heeft zo’n hoge rekening in nog niet meegemaakt. De maximale vergoeding per 12 maanden is € 3.500. Er is wel steeds meer belangstelling voor huisdierenverzekeringen.

Misschien is dit artikel ook leuk voor u om te lezen:
Welke hond past bij mij?

You may also like...

1 Response

  1. 25-03-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Hond na ongeluk behandeld door 40 artsen http://tinyurl.com/yh6kml4 […]