ijzingwekkende-ijslandse-trauma-top-3

IJzingwekkende IJslandse Trauma Top 3

Aan de tafelvoetbaltafel vernam ik zojuist dat het Nederlands Elftal gisteravond is ingepeperd door het nationale team van IJsland. Een traumatische ervaring die een plaats verdient in de aanklonterende rij met IJslandse trauma’s. Tijd voor een kort overzicht met namen en rugnummers. En het antwoord op de vraag of een verzekering de pijn had kunnen verzachten

3 Oranje glijdt uit in IJsland (met stip)

‘Het is een afgang van jewelste’, zei Jack van Gelder na de 2e en fatale goal van de IJslanders. Ik ben blij dat ik gisteravond niet heb gekeken. Ik kijk eigenlijk nooit naar interlands. Waarschijnlijk sinds ik in een koud stadion het Nederlands elftal, met nota bene Marco van Basten in de spits, op een bloedeloze 0 – 0 zag afstevenen. Ze speelden in 1993 niet tegen IJsland maar tegen Noorwegen.

Verzekering: Tegen een voetbalnederlaag kun je je niet verzekeren, sorry Guus.

2 ‘Sorry, je IJslandse spaarrekening is bevroren’

Ken jij iemand die zijn spaargeld had geparkeerd bij de IJslandse bank Icesave? Vast wel. Meer dan 100.000 Nederlanders stalden er tussen mei en oktober 2008 hun spaargeld. Waarom? Omdat de rente bij Icesave 1,25% hoger was dan de Nederlandse rente op dat moment.

Verzekering: de Nederlandsche Bank heeft een garantievergoeding voor spaarders. Die vergoedt tot maximaal € 100.000 als je bank failliet gaat. Komt je spaarbedrag boven dit bedrag uit dan loop je dus risico. Dit risico kun je bij ons niet verzekeren. Maar je spaargeld over meerdere banken verspreiden werkt ook als een verzekering.

1 ‘Schat ik ben wat later, een IJslandse aswolk houdt mijn vliegtuig aan de grond’

In 2010 geselde een rokende IJslandse vulkaan het Europese vliegverkeer. Vertrekkende reizigers vertrokken niet en reizigers die huiswaarts wilden keren, kwamen niet aan. In de meeste gevallen vergoedde de vliegmaatschappij extra kosten en wachtleed.

Verzekering: Lars blikte onlangs terug op deze wacht-op-vliegtuig-ramp in het artikel Vulkaan verpest vakantie en andere annuleringsredenen.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...