gopro-vakantie

Ik ging op reis en nam mee: een GoPro-camera

Videocamera’s worden steeds kleiner. Dat is fijn omdat je A) sneller voor een ‘local’ door kunt gaan en B) omdat je nek niet meer als kapstok dient voor cameratassen. Met een GoPro-camera vergeet je door het kleine formaat nog wel eens dat het apparaatje € 400 kost. Wat krijg je daarvan terug na een diefstal? Ik leg het aan de hand van 2 rekenvoorbeelden uit.

‘Ik had ‘m nog maar net’

Is het minder dan een jaar geleden dat je je GoPro-camera aanschafte? Dan vergoedt onze reisverzekering de nieuwwaarde min het eigen risico dat je hebt afgesproken. De nieuwwaarde is het bedrag dat op je kassabon of factuur staat vermeld. Het maakt ons niet uit of je een korte – of een doorlopende variant hebt.

Rekenvoorbeeld 1: Nog geen 6 maanden geleden kocht je in een Duits elektronicawarenhuis voor € 399 een GoPro-camera. Tijdens je vakantie is het apparaatje gepikt.
De Zelf Reisverzekering vergoedt:
– nieuwwaarde: € 399
– min: eigen risico € 100 (standaard bij Europa-dekking)
totale vergoeding: € 299

‘Mijn GoPro is 2,5 jaar oud’

Onze reisverzekering vergoedt nu de dagwaarde van je GoPro. In deze tabel lees je dat je GoPro elk jaar 12% minder waard wordt. Dat percentage noemen we afschrijving. Voor 2,5 jaar is de afschrijving dus 12% + 12% + 6% = 30%

Rekenvoorbeeld 2: Je hebt geen bijna-nieuwe maar een 2,5 jaar oude GoPro, waar je € 450 voor hebt betaald. Ook deze wordt tijdens je vakantie gepikt.
De Zelf Reisverzekering vergoedt:
-nieuwwaarde: € 450
– min: afschrijving van 30% = € 135
– min: eigen risico € 75 (standaard bij Europa Plus- en Werelddekking)
totale vergoeding: € 240

Je GoPro kwam niet terug van vakantie?

Vul je gegevens online in en we gaan je met je schade aan de slag.

Wat kun je met een GoPro?

Collega Gertjan maakte in het kader van een fiets-naar-je-werkdag deze GoPro-video van zijn woon-werk-fietsrit door Alkmaar.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...