In tegenstelling tot het Nederlands Elftal, gaan inbrekers wél voor goud

Het Nederlands elftal kwakkelt door het Europese Kampioenschap voetbal 2012. Waar het team in 2010 nog keihard knokte voor de hoogste eer, lijken de spelers er nu niet meer in te geloven. Helaas zijn zelfs inbrekers fanatieker dan onze oranje helden; zij gaan immers wel voor goud. Zeker tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Voetbal kijken doet u het liefst met andere mensen, naar het schijnt

Veel mensen kijken de capriolen van het Nederlands elftal het liefst buiten de deur. Juichen en huilen doet men het liefst samen. Sowieso is het erg stil op straat en de kans voor dieven om gesnapt te worden is klein. De omstandigheden rondom een EK of WK vormen een buitenkansje voor het dievengilde. Zorg daarom dat uw woning een onneembare vesting is als u buiten de deur bent. In ieder geval onneembaar voor een ruime negentig minuten.

Het Nederlands elftal speelt: sluit deuren en ramen!

Voordat u zich getooid in oranje gewaden elders begeeft, check de ramen en deuren in uw woning. Laat geen bovenlichtje open en sluit zelfs dat ene raampje van de badkamer. Elke opening in uw woning is een zwakke plek en inbrekers maken daar handig gebruik van. Een voetbalwedstrijd kijken en de daarbij behorende teleurstelling verwerken gaat heus wel snel, maar die tijd is genoeg om uw inboedel over te laten gaan in andere handen.

Hang- en sluitwerk vormen de eerste en belangrijkste verdedigingslinie

Zorg dat het hang- en sluitwerk van uw ramen en deuren een betere verdedigingslinie vormen dan de linies van het Nederlands elftal. Als dat namelijk niet het geval is, dan komen inbrekers er makkelijker doorheen dan Özil en Schweinsteiger door het middenveld en de verdediging van Oranje. Laat ook geen sleutels in het slot achter (aan de binnenkant van de deur).

Waardevolle niet pontificaal in het zicht

Een dure laptop of fotocamera goed in het zicht van buitenaf is de beste uitnodiging naar het dievengilde. Ze schreeuwen gewoon om gestolen te worden. Berg ze daarom netjes op en het liefst achter slot en grendel. Zo voorkomt u dat dieven überhaupt de moeite nemen om in te breken.

Inboedelverzekering en opstalverzekering dekken schade na inbraak

Mocht u ondanks al uw voorzorgsmaatregelen toch een ongenode gast over de vloer hebben gehad, dan is de schade die daaruit is ontstaan over het algemeen gedekt. Daarvoor heeft u een en een opstalverzekering. Een vergoedt schade aan uw huisraad (of in dit geval vermiste huisraad) en een opstalverzekering vergoedt schade aan het woonhuis. Bijvoorbeeld als er een koevoet gebruikt is om uw deur te forceren.

De inboedelverzekering van Zelf.nl (dat is een combinatie van en opstalverzekering) is één van de populairste woonverzekeringen op Independer.nl en is recent in de prijzen gevallen. Wilt u meer weten over onze inboedelverzekering? Bezoek dan onze website.

You may also like...