Uw woning verzekeren

Uw woning en de spullen die daar in staan zijn u veel waard. Als er iets mee gebeurt, door bijvoorbeeld brand of diefstal, betekent dit meestal een grote financiële schadepost. U kunt uw woning en uw spullen beschermen met een inboedel- en opstalverzekering. Wat houden deze verzekeringen in? 

 

Uw woning en inboedel verzekeren.


Het maakt niet zoveel uit of u in een koop- of huurwoning woont. Bij wonen hoort nu eenmaal ook: verzekeringen afsluiten. Wanneer er onverhoopt iets gebeurt met uw huis of inboedel is er vaak sprake van grote financiële schade. Met een opstalverzekering, en aansprakelijkheidsverzekering kunt u uw woning en spullen beschermen. Maar u kunt ook denken aan een rechtsbijstandverzekering, die in andere situaties ook zeer belangrijk kan zijn. We gaan in dit artikel alleen in op de meest vanzelfsprekende verzekeringen: de inboedel- en opstalverzekering. 

Inboedel

Iedereen die ‘woont’ heeft een  nodig. De inboedel wordt ook wel boedel genoemd. Het is alles wat zich in uw woning/opstal bevindt, maar er geen deel van uitmaakt. U kunt hierbij denken aan kunst, sieraden, apparatuur en andere kostbaarheden. Maar ook uw tuin en verbeteringen aan uw huurwoning. Uw inboedel wordt verzekerd tot een gegarandeerd maximaal bedrag. 

Woning

Met een inboedelverzekering of opstalverzekering verzekert u de financiële schade aan de woning die veroorzaakt is door bijvoorbeeld brand, storm of wateroverlast. Vaak wordt zelfs het herbouwen van uw huis tot een bepaald bedrag verzekerd. Er kan ook schade aan uw woning ontstaan bij bluswerkzaamheden, storm, ontploffing, lekkage en onweer. Het is goed om te weten dat uw huis in deze omstandigheden goed verzekerd is. Let wel op wanneer u in een appartement woont. Dan is het meestal zo dat er een gezamelijke opstalverzekering is afgesloten door de Vereniging van Eigenaren. Uw bijdrage daaraan betaalt u door middel van bijvoorbeeld servicekosten. U kunt dan een aanvullende dekking voor de verbeteringen die u zelf aan het appartement heeft aangebracht afsluiten. 

Als aanvullende dekking kunt u vaak ook kiezen voor een glasverzekering. Deze verzekering is vaak alleen af te sluiten in combinatie met de woonhuis- en/of . 

U kunt kiezen voor voordeel

Let op dat u niet direct al uw verzekeringen afsluit bij het afsluiten van uw hypotheek. Het is verstandig eerst premies te vergelijken. Bij Zelf.nl krijgt u korting op uw inboedelverzekeringwanneer u deze samen met de opstalverzekering afsluit. Bereken uw inboedelverzekering premie.

You may also like...