Inbrekers gebruiken codetaal om uw woning te beoordelen en dat ziet er zo uit

Woont u als vrouw alleen? Heeft u (veel) geld in huis? Staat uw huis te koop en woont u al ergens anders? Dieven hanteren geheimzinnige tekens om elkaar te wijzen op een potentieel doelwit. Eerst wordt uw huis beoordeeld op een aantal punten. Vervolgens wordt dat samengevat in tekens die ergens bij of op uw woning worden gekrast. Voor u een reeks onbetekenende krassen, voor inbrekers een menukaart.

Enkele weetjes over inbraken en inbrekers

Wijkagent Bart uit Rosmalen plaatste dit op Twitter en meteen werd het opgepikt door Geenstijl. Die plaatste vervolgens nog wat andere weetjes. Zoals dat de meeste inbraken overdag gebeuren, ze gemiddeld drie minuten duren en dat de daders veelal tussen de 15 en 25 jaar zijn. Dat kunnen wij nog aanvullen met handige tips ter preventie tegen inbraak.

De geheime tekens die nu niet langer geheim zijn

De afbeelding spreekt wel voor zich. Laat het even op u inwerken en let er een beetje op. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat lokale inbrekers andere tekens hanteren, maar het idee is duidelijk.

Het belang van een goede

Is er ondanks onze preventietips toch bij u ingebroken? Dan biedt uw uitkomst. Schade die ontstaan is door inbraak is daarin gedekt. Dat geldt zowel voor schade aan ramen of deuren die ontstaan is bij het toegang krijgen tot uw woning, als spullen die ontvreemd zijn.

De van Zelf.nl heeft samen met de opstalverzekering een Independer Award gewonnen. Door de lage premie en uitstekende voorwaarden is onze woonverzekering één van de populairste verzekeringen op Independer.nl.

You may also like...

1 Response

  1. Daan zegt:

    Als de verzekeringsmaatschappijen nu al Broodjes Aap menen te moeten verkopen…!
    Slechte zaak!